„Va­ka­rų lai­vų ga­myk­la“ įsi­gi­jo nor­ve­gų įmo­nę | kl.lt

„VA­KA­RŲ LAI­VŲ GA­MYK­LA“ ĮSI­GI­JO NOR­VE­GŲ ĮMO­NĘ

  • 7

Vie­na di­džiau­sių Klai­pė­dos uos­te vei­kian­čių bend­ro­vių „Va­ka­rų lai­vų ga­myk­la“ pa­si­ra­šė su­tar­tį dėl Nor­ve­gi­jos in­ži­ne­ri­nių pro­jek­tų val­dy­mo įmo­nės „Ma­ri­ne Tech­no­lo­gy AS“ 100 pro­c. ak­ci­jų pa­ke­to įsi­gi­ji­mo.

1994 me­tais įkur­ta nor­ve­gų įmo­nė spe­cia­li­zuo­ja­si val­dant naf­tos ir du­jų ga­vy­bos bei at­si­nau­ji­nan­čios ener­ge­ti­kos sek­to­riuo­se nau­do­ja­mos in­ži­ne­ri­nės įran­gos ga­my­bos pro­jek­tus ir šian­dien yra pa­grin­di­nė aukš­tos įtam­pos of­šo­ri­nių ka­be­lių trans­por­ta­vi­mo įran­gos tie­kė­ja vi­sa­me pa­sau­ly­je.

Ši įmo­nė ga­li pa­siū­ly­ti pa­slau­gų spekt­rą nuo kon­cep­ci­jos su­kū­ri­mo iki ga­my­bos bei įren­gi­mo.

„Ma­ri­ne Tech­no­lo­gy AS“ įsi­gi­ji­mas priar­ti­na mus prie stra­te­gi­nio tiks­lo įgy­ven­di­ni­mo – ga­li­my­bės apim­ti vi­są pro­duk­to ar pa­slau­gos ver­tės kū­ri­mo gran­di­nę, di­di­nant mū­sų veik­los pri­dė­ti­nę ver­tę bei stip­ri­nant po­zi­ci­jas rin­ko­je“, – įsi­gi­ji­mo prie­žas­tis ko­men­ta­vo bend­ro­vės „Va­ka­rų lai­vų ga­myk­la“ įmo­nių gru­pės ge­ne­ra­li­nis di­rek­to­rius Ar­nol­das Ši­lei­ka.

Pla­nuo­ja­ma, kad „Ma­ri­ne Tech­no­lo­gy AS“ tęs veik­lą naf­tos ir du­jų ga­vy­bos, at­si­nau­ji­nan­čios ener­ge­ti­kos, of­šo­ro ir jū­ri­nių tech­no­lo­gi­jų ga­my­bos sri­ty­je. Ši kom­pa­ni­ja su­stip­rins „BLRT Grupp“ po­zi­ci­jas, at­sto­vau­da­ma kon­cer­no ir bend­ro­vės „Va­ka­rų lai­vų ga­myk­la“ įmo­nių gru­pės in­te­re­sams Nor­ve­gi­jo­je, sie­kiant ly­de­rys­tės įtvir­ti­ni­mo, di­di­nant įta­ką bei rin­kos da­lį.

Sa­vo ruož­tu bu­vęs „Ma­ri­ne Tech­no­lo­gy AS“ sa­vi­nin­kas Kjell Rag­nar Mork džiau­gė­si prieš be­veik ket­vir­tį am­žiaus įsteig­tą įmo­nę per­da­vęs į sa­vo sri­ties pro­fe­sio­na­lų ran­kas.

„Mū­sų san­ty­kiai su „Va­ka­rų lai­vų ga­myk­los“ žmo­nė­mis nuo pir­mos bend­ra­dar­bia­vi­mo die­nos bu­vo pui­kūs. Ži­no­ma, bu­vo vis­ko, kol iš­mo­ko­me kar­tu dirb­ti ir ga­min­ti vi­sus rei­kia­mus stan­dar­tus ati­tin­kan­čius pro­duk­tus. Ta­čiau 12 me­tų tru­ku­sios par­tne­rys­tės re­zul­ta­tas – pui­kus, „Va­ka­rų konst­ruk­ci­jo­se“ pa­ga­min­ta aukš­tos įtam­pos of­šo­ri­nių ka­be­lių trans­por­ta­vi­mo įran­ga pa­skli­do po vi­są pa­sau­lį, to­kiems pa­sau­li­nio mas­to ly­de­riams kaip „Aker So­lu­tions“, „Tech­nipFMC“, NOV, BP ir pan. Esu ra­mus ir ti­kiu, kad „Ma­ri­ne Tech­no­lo­gy“ lau­kia pui­ki atei­tis“, – sa­vo spren­di­mą par­duo­ti kom­pa­ni­ją ko­men­ta­vo K.R.Mork.

GALERIJA

  • Sprendimas: su A.Šileika <span style=color:red;>(dešinėje)</span> sutartį pasirašęs K.R.Mork džiaugėsi įmonę perdavęs į tinkamas rankas.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

To-puiku

Aišku šaunu kad VLG tvarkosi , perka, žmonės turi darbo, bet ar tau dar nedašuto kad jinai jau nepriklauso nei Lietuvai,nei Klaipėdai. Jeigu tau gražiau skamba, parduota pirkėjui iš Estijos kartu su ,, Baltijos" laivų statykla

Puiku

kad klaipėdiečiai vysto savo įmonę ir skverbiasi į kitas rinkas. Tai yra pavyzdys, kaip reikia tvarkytis. O žemiau čia nesąmones rašančių vargdienių pavyduolių buvo ir bus. Sėkmės VLG vadovybei, matosi,kad puikiai tvarkotės. Ir toliau taip darykit vardan Lietuvos ir Klaipėdos.

Realijos

Kas sugeba tvarkytis tas perka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS