Į kurias vairo problemas vairuotojams nevertėtų numoti ranka | kl.lt

Į KURIAS VAIRO PROBLEMAS VAIRUOTOJAMS NEVERTĖTŲ NUMOTI RANKA

Vairas pradėjo suktis sunkiau, o gal atsirado keistas girgždesys? Tai tik keli ženklai, išduodantys vairo stiprintuvo gedimą. Į tokias automobilio problemas numoti ranka nevertėtų. Dėl šio gedimo gali kilti pavojus ne tik jums, bet ir kitiems eismo dalyviams. Apie dažniausius vairo stiprintuvų gedimus ir galimus padarinius pasakoja šios srities ekspertai.

Sugedus vairo stiprintuvui automobilio vairas tampa beveik nepasukamas. Dažnas vairuotojas nežino, kad didžiausia apkrova vairo stiprintuvui tenka visiškai susukus vairą. Ši detalė labiausiai dėvisi, kai iki galo pasukus vairą smarkiai nuspaudžiamas akseleratoriaus pedalas, o tą daryti itin mėgsta jaunimas.

Kita gedimo priežastis – trūksta vairo stiprintuvo skysčio. Kad išvengtumėte tokių problemų, patariama kas mėnesį pasitikrinti šio skysčio lygį. Jei vairas pradėjo girgždėti, reikia pabandyti įpilti vairo stiprintuvo skysčio. Tačiau tai padaryti nėra taip paprasta – anot ekspertų, jei netaisyklingai pilsime, vairo girgždesių nepanaikinsime.

Plačiau žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

as

čia apie ka ? idiotizmas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS