Lakstūnus tramdys įspėjimais – ragins kelyje elgtis atsakingai | kl.lt

LAKSTŪNUS TRAMDYS ĮSPĖJIMAIS – RAGINS KELYJE ELGTIS ATSAKINGAI

Greitį viršijantys „CityBee“ automobilių vairuotojai sulauks skambučių, įspėjančių apie galimus skaudžius nesaugaus vairavimo padarinius ir raginančių kelyje elgtis atsakingai.

Bendrovės „CityBee“ teigimu, tokios priemonės efektyvumas – didelis: įspėjus greitį tuoj pat sumažina daugiau nei pusė nedrausmingų vairuotojų. Vis dėlto kai kurie smarkuoliai Kelių eismo taisyklių (KET) nepaiso. Pirmiausia į juos ir orientuota naujoji greičio stebėjimo sistema.

Įdiegus atnaujinimus, smarkiai greitį viršijančių vairuotojų informavimas tapo automatizuotas. Jie sulaukia skambučio su įrašytu garsiniu perspėjimu, o nepavykus prisiskambinti išsiunčiama trumpoji žinutė.

Tais atvejais, kai vairuotojai piktybiškai ir pakartotinai nereaguos į perspėjimus sumažinti greitį, įmonė tokius klientus dėl jų pačių ir aplinkinių saugumo blokuos – jie neteks galimybės naudotis bendrovės paslaugomis.

Jei vairuotojas piktybiškai nereaguos į perspėjimus, neteks galimybės naudotis „CityBee“ paslaugomis.

Naujoji sistema gali fiksuoti ne tik realų kliento vairuojamo automobilio greitį, bet ir leistiną nustatytą greitį konkrečiose kelio atkarpose. Todėl įvertinti vairuotojo pasirinkto greičio tinkamumą tapo kur kas lengviau.

Įdiegta prevencinio įspėjimo apie viršijamą greitį funkcija dar kalibruojama optimaliam veikimui, tad, bendrovės teigimu, tikėtina pavienių veikimo netikslumų, kurių identifikavimas padės užtikrinti ilgalaikį tikslą – efektyviai skatinti žmones vairuoti saugiau ir atsakingiau.

Įspėjimai apie viršijamą greitį yra ne vieninteliai, kuriuos gauna bendrovės klientai. Jie automatinių skambučių su įrašytomis garsinėmis žinutėms ar trumpųjų žinučių taip pat sulauks, jei po kelionės užmirš užgesinti automobilio variklį arba netyčia pasiims transporto priemonės raktelius.

„Vienas iš mūsų ilgalaikių prioritetų – dėmesys vairuotojų atsakingumui didinti, eismo kultūrai gerinti ir saugumas keliuose. Todėl savo klientus realiu laiku taip pat informuojame ir apie vairavimą sunkinančias oro sąlygas, kelių būklę regioniniuose keliuose. Programėlėje apie tai pateikiamose žinutėse būna ne tik faktinė informacija, bet ir saugaus vairavimo patarimai. Be to, galioja nulinė tolerancija vairavimui išgėrus: neblaiviems vairuotojams – 2 tūkst. eurų bauda ir atimame teisę naudotis bendrovės paslaugomis“, – teigia „CityBee“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS