Mitai apie elektromobilius: ar verta įsigyti tokį automobilį | kl.lt

MITAI APIE ELEKTROMOBILIUS: AR VERTA ĮSIGYTI TOKĮ AUTOMOBILĮ

Apie ekologiškus, elektra varomus automobilius egzistuoja daugybė mitų. Visi jie kyla iš nežinojimo. Ar tikrai galima elektra varomu automobiliu važinėtis beveik nemokamai? Ar elektromobilis tinkamas ilgesnei kelionei? Ar lengva tokį automobilį valdyti?

Variklis, kėbulas, padangos, važiuoklė – kiekviena automobilio dalis kelia tam tikrus garsus, tačiau, užvedę elektra varomą automobilį, neišgirsite nieko. Juokaujama, kad dviratis skleidžia didesnį triukšmą nei elektromobilis. Kol kas Lietuvoje registruotų elektromobilių yra tik 129. Kodėl dauguma vairuotų vis dar nepatikliai žvelgia į šias, garso neturinčias, transporto priemones?

LRT TELEVIZIJOS laida „Keliai. Mašinos. Žmonės“ tikrina kelis mitus apie elektromobilius. Tam, kad galėtų daugiau papasakoti apie elektromobilių privalumus ir trūkumus, vieną iš rinkoje siūlomų modelių laidos kūrybinė grupė išbandė patys. Tačiau pirmiausiai reikėjo priprasti prie kitokio automobilio valdymo.

Plačiau žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

manjana

Pirmiausia--turi būt reali kaina. Antriausia--vasarą ta batarkė-dar dar, bet pamėginkit pasivažin ėt rimtą žiemą, ir prasukt mieste kokį 120km, ir tada pasakykit, kad tas nisanas, ar koks kitas kibiras--jėga.Teko kalbėt su žmogum, kuris vasarą--džiaugiasi, o žiemą...na...kitaip

SUSIJUSIOS NAUJIENOS