17 kariaujančios Ukrainos vaikų atvyksta į stovyklą Vilniuje | kl.lt

17 KARIAUJANČIOS UKRAINOS VAIKŲ ATVYKSTA Į STOVYKLĄ VILNIUJE

  • 0

Vilniuje bus surengta antroji palaikymo stovykla kariaujančios Ukrainos vaikams - į ją planuoja atvykti 17 vaikų.

Šeštadienį į Vilnių autobusu atvyks 10–15 metų vaikai iš Sloviansko, Lugansko, Lvovo, Čerkasų, Charkovo, Vinycios, Ternopolio, Kijevo. Jų tėvai kariauja, žuvo arba yra dingę be žinios, pranešė Lietuvos vaikų ir jaunimo centras.

Ukrainiečiai bus apgyvendinti lietuvių šeimose. Jie mūsų šalyje viešės iki sausio 17 dienos.

Stovyklos programoje numatyta ekskursijų, pramogų kartu su bendraamžiais lietuviais: menų dirbtuvės, sporto užsiėmimai, rytmečiai bei vakaronės Lietuvos vaikų ir jaunimo centre, pramogos batutų centre „Skypark“, 3D filmo peržiūra „Multikino“, ledo ritulio užsiėmimas su „Hockey Punks“, muziejai bei arklių kinkiniai Kernavėje, edukacinė programa „Valdovų rūmuose“, susitikimas su Laisvės gynėjais Seime.

Šią palaikymo stovyklą ukrainiečiams rengia Lietuvos vaikų ir jaunimo centras su partneriais Lietuvoje ir Ukrainoje. Vaikus neramiuose regionuose surinkti padėjo Kijevo ekonomikos, ekologijos ir teisės institutas, įmonė „Ecolines“ atveža juos iš Kijevo į Vilnių, kelionių organizatorius „InLt“ skiria autobusą visai stovyklos programai, bendrovė „Enrela“ siuva kepures ir džemperius. 

Pirmoji tokia stovykla surengta pernai spalį.

Gairės: Ukrainos vaikai, palaikymo stovykla, lietuvių šeimos, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS