„Air Lituanicos“ lėktuvas dėl įtrūkusio pilotų kabinos stiklo grįžo į Vilnių | kl.lt

„AIR LITUANICOS“ LĖKTUVAS DĖL ĮTRŪKUSIO PILOTŲ KABINOS STIKLO GRĮŽO Į VILNIŲ

  • 0

Vilniaus savivaldybės valdomos oro bendrovės „Air Lituanica“ lėktuvas, trečiadienį turėjęs išskristi į Berlyną, dėl techninio gedimo buvo priverstas grįžti į Vilniaus oro uostą.

Vilniaus savivaldybės valdomos oro bendrovės „Air Lituanica“ lėktuvas, trečiadienį turėjęs išskristi į Berlyną, dėl techninio gedimo buvo priverstas grįžti į Vilniaus oro uostą. Incidentas įvyko, pastebėjus pilotų kabinos stiklo įtrūkimą iš britų bendrovės „bmi regional“ nuomojamame lėktuve „Embraer 145“.

Lietuvos oro uostų atstovė spaudai Indrė Baltrušaitytė BNS teigė, kad keleiviai nenukentėjo, specialiosios tarnybos nebuvo iškviestos.

„Skrydis turėjo vykti iš Vilniaus į Berlyną. Jie pakilo 12.47 val. ir grįžo dėl techninių problemų, 13.46 val. jau saugiai nusileido Vilniaus oro uoste“, - BNS sakė I.Baltrušaitytė.

„Air Lituanica“ atstovė spaudai Sandra Meškauskaitė BNS teigė, kad orlaiviui pakilus, buvo pastebėtas stiklo įtrūkimas pilotų kabinoje.

„Orlaivis buvo pakilęs skrydžiui į Berlyną. Tik jam pakilus buvo pastebėtas įtrūkimas stikle ir buvo priimtas sprendimas leistis. Jokio pavojaus nei keleiviams, nei įgulai nebuvo iškilę“, - BNS sakė įmonės atstovė.

Jos teigimu, sunku pasakyti, kodėl galėjo įtrūkti orlaivio stiklas - jo keitimas trunka ilgai, todėl keleiviai į Berlyną trečiadienį bus išskraidinti kitu orlaiviu.

„Dėl problemų su stiklu tai nėra pirmas kartas, bet kad tai būtų sukėlę kažkokių didesnių nesklandumų, nėra buvę. Visus techninius gedimus dėl stiklo pastebėdavome laiku ir problemos buvo išspręstos“, - sakė „Air Lituanicos“ atstovė.

Be minėto orlaivio, „Air Lituanica“ skraidina nuosavu lėktuvu „Embraer 175“, taip pat iš danų bendrovės DOT nuomojamu lėktuvu ATR.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS