A. Bužinskas: jei traktoriai apgadins asfaltą, organizatoriai turės padengti tvarkymo išlaidas | kl.lt

A. BUŽINSKAS: JEI TRAKTORIAI APGADINS ASFALTĄ, ORGANIZATORIAI TURĖS PADENGTI TVARKYMO IŠLAIDAS

  • 55

Antradienį Vilniuje susirinkus protestuojantiems ūkininkams, savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas sako, kad jei po šio renginio bus padaryta žala miesto infrastruktūrai, organizatoriai privalės padengti tvarkymo išlaidas.

„Mačiau sklando nuogąstavimai, kad neatlaikys asfaltas ar Gedimino pr. trinkelės. (...) „Grindos“ barstytuvai ir kita technika sveria ženkliai daugiau už šiandien atvažiavusius traktorius, o jų kiekis mūsų taip pat negąsdina.

Keliais gali važiuoti tik tos transporto priemonės, kurių ašiai tenka ne didesnė nei 11,5 tonos apkrova. Būtent taip ir yra suprojektuoti visi keliai. O jei po šio renginio bus padaryta žala miesto infrastruktūrai, organizatoriai privalės padengti tvarkymo išlaidas. Puikus to pavyzdys – Kariuomenės paradas, kuomet nesėkmingai parkuojantis buvo išmalti Upės g. esantys bortai“, – socialiniame tinkle nurodė A. Bužinskas.

Protestuojantys ūkininkai Vilniuje

P. Peleckio/ BNS , J. Kalinsko / ELTA nuotr.

Planuojama, kad ūkininkų protesto akcija Vilniuje vyks sausio 23–26 dienomis. Trečiadienį numatomas piketas prie Vyriausybės. Dėl to miesto centre bus ribojamas eismas.

Rašyti komentarą
Komentarai (55)

M

Balsuokit toliau uz uspaskih ir karbauskius ir stumkit ant konservatoriu. Cia ne ukininkai protestuoja, o PR daromas, atsibuskit.

Kaimo Zuzana

Galima būtų civilizuotai tai daryti, tik pamatai trumparegystę, galvoju toliau ūkininkai važiuos poilsiui Afriką ar Indonsziją, traktoriai įspūdingi, kuro turi važinėti... Niekam nerūpi ekologijja, švara gamtoje, tik dizelinas ir rapsas.

NBA

Eik ir denk
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS