Prakalbo apkandžioto šuns šeimininkė: pabėgusio pitbulio savininko prašo tik vieno | kl.lt

PRAKALBO APKANDŽIOTO ŠUNS ŠEIMININKĖ: PABĖGUSIO PITBULIO SAVININKO PRAŠO TIK VIENO

Sekmadienį Vilniuje pitbulio užpulto šuns šeimininkė papasakojo žiaurios savo augintinio egzekucijos priešistorę. Moteris užsiminė turinti tik vienintelį prašymą po įvykio pabėgusiam pitbulio savininkui.

Bandė išvengti puolimo

„Vedžiojau savo šunį ir pamačiau, kad į mus bėga agresyviai nusiteikęs šuo be pavadėlio. Jau supratau, kad puls, nors bandžiau to išvengti – pasisukome, maniau, kad jis prabėgs pro šalį. Bet agresyvus šuo puolė ir įsikibo mano šuniui už ausies, ir pradėjo jį tampyti“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo užpulto Akita veislės šuns šeimininkė Jurgita.

Tuo metu pitbulio savininkas bėgo savo šuniui iš paskos. Agresyvus keturkojis buvo be pavadėlio ir apynasrio. „Iš pradžių man buvo šokas, bet kiekvieną kartą, kai tą šunį sutikdavome, jis elgdavosi agresyviai – labai lodavo, puldavo, šeimininkui būdavo sunku sulaikyti, nors ir su pavadėliu“, – detalizavo pašnekovė.

Po egzekucijos – operacija

Po sekmadieninės egzekucijos savo vienuolikos metų keturkojį Jurgita skubiai išvežė į veterinarijos kliniką. Šunį teko operuoti. „Viena žaizda buvo labai gili – ją siuvo. Kitos žaizdos – ausyje ir už ausies – mažesnės. Veterinarai įstatė vamzdelį su kateteriu, kad žaizda plautųsi. Kiekvieną dieną važiavome praplauti. Vakar vamzdelį išėmė. Dabar žaizdas gydome patys – plauname ir dezinfekuojame namuose. Gydymas truks apie dvi savaites“, – atviravo Jurgita.

Vilnietė sakė, kad jos šuo – taikaus būdo ir nėra linkęs konfliktuoti su kitais šunimis. Todėl ir lemtingą užpuolimo dieną išliko santykinai ramus, nors ir inkštė iš skausmo būdamas bejėgiškos būklės.

„Iš pradžių, kai agresyvus pitbulis užpuolė mano šunį, jo šeimininkas, bandydamas pitbulį atplėšti, man pasakė: „Atsiprašau, pamiršau uždėti apynasrį“. Tačiau, kai savo šunį atitraukė, skubiai nuėjo“, – sakė moteris.

Ji teigė apie incidentą pranešusi pareigūnams kartu su kitais liudininkais. Tačiau į pievą, kur įvyko nelaimė, su augintiniu tarstelėjo einanti ir dabar. „Girdėjau, kad tas žmogus čia jau nebesilanko – savo pitbulį vedžioja kitur. Galbūt jaučiasi kaltas, o gal ir bijo ten eiti, juk buvo daug liudininkų. Man pasakojo, kad su pitbulio šeimininku ne kartą būta konfliktų“, – kalbėjo Jurgita.

Paklausta, ar norėtų, kad pitbulio savininkas būtų nubaustas, jei pareigūnams pavyks jį surasti, vilnietė užsiminė, siekianti tik vieno – kad tokia situacija nepasikartotų.

Mano tikslas – ne nubausti šeimininką, o kad tokie įvykiai nesikartotų.

„Jei jis ir gali laikyti tokius šunis, norėčiau, kad užtikrintų, jog pitbulis ar kiti jo turimi šunys, bus su apynasriu ir nelakstys be pavadėlio. Šuo – nekaltas, viskas priklauso nuo to, kaip šeimininkas jį auklėja. Tai – šeimininko atsakomybė. Mano tikslas – ne nubausti šeimininką, o kad tokie įvykiai nesikartotų“, – akcentavo pašnekovė.

Kraupus vaizdo įrašas

Primename, kad savaitgalį vilnietė nufilmavo tikrą siaubą – sostinės Šnipiškių mikrorajone, pievoje, palaidas pitbulis draskė praeivės vedžiojamą Akita veislės šunį.

Vaizdo įrašas masiškai išplito socialiniame tinkle. Jame matyti, kad agresyvaus pitbulio šeimininkas, bando jį pražiodinti, jog šis paleistų savo auką.

Pamatęs, kad įvykis yra filmuojamas liudininkų, vyras prašė incidento nefiksuoti, tačiau viską stebėję žmonės buvo nusiteikę principingai – skatino kviesti pareigūnus, nes, pasak jų, šeimininkas pitbulį nuolatos vedžioja be apynasrio.

Vyrui traukiant šunį link savęs ir rusiškai vis raginant paleisti puolamą keturkojį, pitbulis dar labiau įsiaudrino. Tuomet šeimininkas pagaliu ėmė trankyti savo augintiniui per galvą.

Palikęs auką paspruko

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams pavyko susisiekti su šio šiurpaus įvykio liudininke tapusia Vika, kuri ir užfiksavo dalį veiksmo. „Eidama pro šalį išgirdau pjautynių garsus. Šuo aršiai urzgė. Atsisukusi pamačiau, kad pitbulio šeimininkas bėga link savo šuns jį traukti. Pitbulis pievoje lakstė palaidas“, – pasakojo pašnekovė.

Pasak Vikos, jai baigus filmuoti, dar maždaug po pusės minutės, šeimininkui pavyko atplėšti savo pitbulį nuo užpulto keturkojo. Tuomet pitbulio savininkas puolė bėgti.

„Jį nusivijo vienas vaikinas, bet po kelių minučių sugrįžo. Pitbulio šeimininkas pabėgo“, – detalizavo moteris.

Tačiau ji ir dar keli liudininkai apie incidentą pranešė pareigūnams.

Šeimininko ieško pareigūnai

Pranešimą apie įvykį Rinktinės gatvėje Vilniaus apskrities pareigūnai gavo rugpjūčio 6 d. 14.52 val. Informuota, kad pranešėjos šunį užpuolė kito šeimininko netinkamai vedžiojamas kovinės veislės šuo.

Policija tikslina incidento aplinkybes. Kol kas agresyvaus šuns šeimininkas dar nenustatytas. Tačiau, jei surasti jį vis dėlto pavyks, vyrui gresia atsakomybė dėl Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo, kai dėl to buvo padaryta žala asmens sveikatai ar turtui. Tai užtraukia baudą nuo 150 iki 300 eurų.

GALERIJA

  • Prakalbo apkandžioto šuns šeimininkė: pabėgusio pitbulio savininko prašo tik vieno
  • Prakalbo apkandžioto šuns šeimininkė: pabėgusio pitbulio savininko prašo tik vieno
Skaitytojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (48)

zaj#$^@!

atsibodo tie rašistiniai ruskiai ble nervas ima negaliu, reiks kalbasint kacapus Lietuvoj

Qwerty

Šiaip jau nuo 2013 metų berods šios veislės šunų laikyti daugiabučiuose DRAUDŽIAMA. Plius šie šunys privalo būti vedžiojami tik su antsnukiais. Savivaldybės viešojo saugumo tarnyba apie tokius pažeidimus žino, bet nieko nedaro , bes reikia gyventojų skundo (šeimininkui gresia šuns konfiskavimas ir bauda), bet niekas ,matyt, neteikia, o savarankiškai jie nieko nedaro. Na, kai toks pitbulis sužalos kokį mažametį, TADA reikalai pajudės.

Rūtenis

Mūsų valdžia, lyg būtų vakar gimusi, ilgą laiką į Lietuvą įsileidinėjo tiek rusus, tiek gudus, kurie neva tai yra opozicionieriai(nors kas tai yra ir patys nežino), tai pasirodo, kad tų pačių neva tai minties brolių jau apie 60 000 štukų yra ir jie yra lyg tiksianti bomba, nors jiems žaibo greičiu suteiktos visos socialinės garantijos, t.y., gydosi čia dar greičiau nei mes, dažnai pastumiant kokį mūsų senolį, ir niekas iki šiol nesiteikia ką nors keisti, nors jau kasčiūnas pradėjo krutėti tik dabar. O žmonės nori, kad šunų klausimą greitai išspręstu, nejuokinkite ponai, čia nusikaltėlis turi panorėti pats prisiduoti, tuomet gal ir pajudėtu reikalas su atpildu. PAS MUS KAŽKOKIA TAI ŠALTIENA, O NE TEISĖTUMAS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS