Seimo fontano likimą spręsti perduota Seimo kanceliarijai | kl.lt

SEIMO FONTANO LIKIMĄ SPRĘSTI PERDUOTA SEIMO KANCELIARIJAI

Vilniaus miesto Taryba nusprendė perduoti valstybės nuosavybėn daugiau nei prieš 30 metų Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo pastatytą 1232 kv. m ploto fontaną, už kurio priežiūrą iki šiol buvo atsakinga savivaldybė. Taip teisiškai sureguliuoti fontano priklausomybės ir priežiūros klausimai, sakoma savivaldybės pranešime.

1987-aisiais skulptoriaus Gedimino Karaliaus ir architekto Algimanto Nasvyčio suprojektuotas fontanas seniai neeksploatuojamas, jo architektūrinė dalis buvo išardyta 2013 m., ruošiantis Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai. Iš pradžių čia įrengti gėlynai, vėliau jis uždengtas tentais su istoriniu Europos žemėlapiu, buvo svarstyta jį ir visiškai išardyti.

Savivaldybės žiniomis, Seimo kanceliarija planuoja fontano rekonstrukcijai gauti valstybės ir privačių fondų skiriamų lėšų. Perdavus fontaną Seimo kanceliarijai, atsiranda galimybė artimiausiu metu fontaną atgaivinti, kad jis vėl džiugintų miesto gyventojų ir svečių akis, būtų pagerintas estetinis centrinės miesto dalies ir reprezentacinės Nepriklausomybės aikštės vaizdas.

GALERIJA

  • Seimo fontano likimą spręsti perduota Seimo kanceliarijai
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

PARDON

ARCHITEKTŪRINĘ FONTANO DALĮ IŠARDĖ PROTESTUOTOJAI PRIEŠ NAKTINĘ KLOUNO VALINSKO REFORMĄ IR PANADOJO KAIP AKMENIS DAUŽYTI SEIMO LANGUS...AŠ TAI MAČIAU SAVO AKIMIS IR NEREIKIA MELUOTI....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS