Sostinės Centro poliklinikai – sunkus metas: pareigas paliko 40 darbuotojų, atleistas vadovas | kl.lt

SOSTINĖS CENTRO POLIKLINIKAI – SUNKUS METAS: PAREIGAS PALIKO 40 DARBUOTOJŲ, ATLEISTAS VADOVAS

  • 14

Centro polikliniką per pirmą šių metų pusmetį palikus 40 darbuotojų, iš pareigų atleistas jos vadovas Zdislavas Skvarciany, pirmadienį pranešė LRT radijas.

Vadovas praėjus kiek daugiau nei metams nuo paskyrimo atleistas po Vilniaus savivaldybės sudarytos komisijos išvadų dėl sveikatos sistemos autoriteto žeminimo.

LRT duomenimis, iš darbo išėjo poliklinikos skyrių vadovai, beveik visa administracija, ūkio darbuotojai, atsistatydino visa gydymo taryba. Buvęs šios tarybos pirmininkas, gydytojas Andrius Bleizgys teigė, jog vadovas Z. Skvarciany nesitardavo, nekreipdavo dėmesio į argumentus.

Kad Centro poliklinikos darbuotojai gali būti žeminami ir gali patirti psichologinį smurtą, nusiskundimų buvo gavusi ir Darbo inspekcija. Jos atstovė Liudmila Mironovienė tvirtino, kad griežtiems sprendimams priimti pritrūko įrodymų, apsiribota rekomendacijomis.

BNS primena, kad Z. Skvarciany anksčiau vadovavo Vilniaus greitajai medicinos pagalbai, jos darbuotojai 2020-aisiais surengė piketą, kaltindami vadovą diskriminavimu.

LRT duomenimis, jis Aukščiausiojo Teismo buvo pripažintas diskriminavusiu savo darbuotojus, kai profesinei sąjungai priklausę greitosios pagalbos medikai gaudavo mažiau atostogų nei tie, kurie profesinei sąjungai nepriklausė.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Linijinis

O kas vyksta Vilniaus greitukėje? Čia senus darbuotojus išmetė iš brigadų, paliko skylėms užkamšyti... Taip elgiasi tos pačios savivaldybės paskirtas Direktorius be jokio konkurso. Nors seniai jau ne Brežnevo laikai...

Anonimas

Centro poliklinikos pastatą ruošiamasi paversti viešbučiu su restoranu.....

kaunietis

Jau valdzia bijo komentaru tai padejo minusa prie laiku kad nedidetu komentarai. Triukai tokie patys kaip MAXIMOJ
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS