Viešųjų pirkimų tarnyba: iš institucijų gavome papildomos informacijos dėl Nacionalinio stadiono | kl.lt

VIEŠŲJŲ PIRKIMŲ TARNYBA: IŠ INSTITUCIJŲ GAVOME PAPILDOMOS INFORMACIJOS DĖL NACIONALINIO STADIONO

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovas Darius Vedrickas tvirtina, kad VPT išvadą dėl Nacionalinio stadiono planuoja pateikti už savaitės. Pasak jo, taip pat papildomai yra pasitelktas ekspertas dėl finansinio modelio įvertinimo.

„Išvadą planuojame apie kovo vidurį – antrą pusę. Matyt savaitę arba pusantros dar gali užtrukti“, – savaitės viduryje Seimo Audito komiteto posėdyje kalbėjo D. Vedrickas.

„Papildomai pasitelkėme dar ekspertą dėl finansinio modelio įvertinimo. Visapusiškai žiūrime, neatmestinai. (...) Ekspertas akademikas, profesorius, labai aukštos kompetencijos žmogus“, – pažymėjo jis.

Tuo metu VPT direktoriaus pavaduotojas Ramutis Prišmantas sakė, kad tarnyba gavo papildomos informacijos iš institucijų ir tam, jog su medžiaga būtų tinkamai susipažinta reikia dar šiek tiek laiko.

„Antradienį gavome atsakymą iš suteikiančių institucijų papildomai užduotus klausimus. Informacijos apimtys yra pakankamai didelės, komanda su naujai pateikta informacija susipažįsta. Manau, kad 10 dienelių tai tikrai užtruks, nes informacijos kiekiai labai dideli“, – teigė R. Prišmantas.

ELTA primena, kad vasario pabaigoje Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė pokyčiams, numatytiems sostinės daugiafunkciame projekte. Komplekse turėtų atsirasti universali kultūros ir sporto renginiams tinkama arena, didėti Nacionalinio stadiono vietų skaičius, po indeksavimo sutarties vertė augs iki 157,2 mln. eurų.

Visapusiškai žiūrime, neatmestinai.

Prieš statybų atnaujinimą savivaldybei dar reikės sulaukti teigiamų VPT ir Europos Komisijos (EK) išvadų.

Nacionalinio stadiono projektą Vilniuje iš kapitalo fondų valdytojos „BaltCap“ ketina perimti nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“. Pasak sostinės mero Valdo Benkunsko, vien faktinė statybų kaina nuo 2020 m. pradžios iki 2022 m. vidurio padidėjo 40 proc.

V. Benkunsko teigimu, po indeksavimo Nacionalinis stadionas su visu daugiafunkciu kompleksu turėtų kainuoti maždaug 1,2 mln. eurų daugiau nei planuota anksčiau, t. y. 157,2 mln. eurų. Skaičiuojama, statybos darbai pabrango 27,1 mln. eurų, dar prisidėtų naujų darbų (3 tūkst. papildomų vietų stadione ir universali arena), t. y. 13 mln. eurų. Tačiau teigiama, kad 38,1 mln. eurų būtų galima sutaupyti skolinantis tik 2 m., o ne 22 m., kaip planuota anksčiau.

„BaltCap“ šiuo metu susiduria su reputacijos problemomis, po to, kai paaiškėjo, kad buvęs fondo partneris Šarūnas Stepukonis galėjo pasisavinti apie 40 mln. eurų ir bent dalį jų pralošti kazino.

„Hanner“ savininkas Arvydas Avulis nurodo, kad stadiono statybas galėtų užbaigti iki 2026 metų pabaigos.

Visą daugiafunkcį kompleksą sudaro Nacionalinis stadionas su sporto muziejumi viduje, sporto centras su krepšinio, rankinio, gimnastikos, bokso salėmis, trys futbolo treniruočių aikštės, tarptautinės kategorijos lengvosios atletikos stadionas su futbolo aikšte, lengvosios atletikos apšilimo zona su mėtymo sektoriais, kultūros centras su biblioteka ir 300 vietų vaikų darželis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

:)))

nezinau ar didziausiais, bet kad brangiausias tai 100%.ir nieko cia saunaus

fgjghkfhjj;kg/

Tai bus didziausias 18 000 vietu ir pirmas BALTIJOJE futbolo stadionas-saunu

Anonimas

Tas projektas labai smirda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS