Akibrokštas: Vilniaus oro uoste – keleivis su „Wagner“ atributika | kl.lt

AKIBROKŠTAS: VILNIAUS ORO UOSTE – KELEIVIS SU „WAGNER“ ATRIBUTIKA

Vilniaus oro uoste pastebėtas keleivis, ant kurio krepšio matyti Rusijos privačios karinės grupuotės „Wagner“ simbolika.

„Vilniaus oro uostas, eilė į įlaipinimą. Saugumo patikrą praėjo, matyt, sprogmenų, žirklučių  ir skysčių nerado... Keleiviai informavo apsaugą, ne juk skęstančių gelbėjimas yra pačių skęstančių reikalas“, – feisbuko grupėje „Rusijos informacinis karas“ skelbė internautas, pasidalijęs ir užfiksuotais vaizdais.

Anot Lietuvos oro uosto atstovo Tado Vasiliausko, šis keleivis iš Lietuvos neišskrido.

„Mūsų žiniomis, šiam keleiviui nebuvo leista išskristi. Bet Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) galėtų suteikti daugiau informacijos, nes jie atliko privalomą keleivio patikrą prieš skrydį. Minėtą keleivį dėl galimai jo vykdomo pažeidimo VSAT pareigūnų tolimesniam aiškinimuisi perdavė Vilniaus oro uosto aviacijos saugumo pareigūnai, – komentavo oro uostų atstovas. – Esame prieš tokių logotipų naudojimą ir nepritariame tokiam keleivio poelgiui, tačiau mūsų aviacijos saugumo specialistai visais atvejais turi veikti griežtai pagal esamus Lietuvos Respublikos teisės aktus, o šiuo atveju matomas logotipas ant bagažo negalėjo tapti priežastimi keleiviui ar jo bagažui būti sustabdytam, drausti tęsti kelionę.“

Anot T. Vasiliausko, dėl tokio keleivio poelgio jau kreiptasi į policijos pareigūnus ir kitas specialiąsias tarnybas. „Tikime, kad išaiškins, ką tokiais atvejais galėtume padaryti specifiškai mes arba kartu su pareigūnų pagalba. Šis keleivis buvo nuodugniai patikrintas. Kaip ir kiti keleiviai jis į išvykimo salę pateko neturėdamas jokių grėsmę aviacijai galinčių sukelti daiktų“, – teigė oro uostų atstovas.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad šis asmuo – Lietuvos pilietis. Vyras, anot G. Mišučio, į Londoną neišskrido.

Aišku, pasieniečiai iškart atkreipė dėmesį į jo demonstruojamą simbolį. Vyras į Londoną, aišku, neišskrido.

„Skrydis į Londoną. Dokumentų patikros vieta. Tikrinami keleivių dokumentai. Atėjo šis Lietuvos pilietis. Aišku, pasieniečiai iškart atkreipė dėmesį į jo demonstruojamą simbolį. Vyras į Londoną, aišku, neišskrido. Jis atvesdintas į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas ir pradėta administracinė teisena dėl nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimo ar demonstravimo, jam greičiausiai bus skirta bauda“, – teigė VSAT atstovas.

Nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, vėliavų, ženklų ar uniformų, kurių sudedamoji dalis yra nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliava ar herbas, nacistinių ar komunistinių organizacijų simbolių ar uniformų, nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, nacistinės svastikos, nacistinio SS ženklo, sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės ženklo pagrindu sudarytų vėliavų ar ženklų, atsakingų už Lietuvos gyventojų represijas Vokietijos nacionalsocialistų ar SSRS komunistų partijos vadovų atvaizdų, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių, kuriuos šie režimai naudojo ar naudoja jų įvykdytai ar vykdomai karinei agresijai, vykdomiems ar įvykdytiems nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams propaguoti, platinimas, naudojimas susirinkimuose, viešosiose vietose arba kitoks viešas demonstravimas, taip pat nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR himno viešas atlikimas užtraukia baudą asmenims nuo 300 iki 700 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1200 eurų. Taip pat padarius tokią veiką privaloma skirti daikto, kuris buvo administracinio nusižengimo padarymo įrankis, konfiskavimą.

Anot G. Mišučio, vyras VSAT atstovams nesipriešino. 

GALERIJA

  • Akibrokštas: Vilniaus oro uoste – keleivis su „Wagner“ atributika
  • Akibrokštas: Vilniaus oro uoste – keleivis su „Wagner“ atributika
Feisbuko „Rusijos informacinis karas“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (179)

o jus nepergyvenat ? nesusimastot kad

jum vadovauja komunistai ir ystaymus raso KGB agentai buve arba esami etatiniai zvalgybu darbuotojai... ??? nesusimastot kodel KGB sarasu nepaviesina ???... a reiketu...

ALGIRDAS.

Įdomu , kokia bauda jam paskirta , ar ir čia draudžia asmens apsauga , O TOKIEMS REIKIA NUMAUTI KELNES NUTARKUOTI UŽPAKALĮ IR PABARSTYTI DRUSKA .

arv

dalbajobai kaziolai ir myzniai tautiečiai pasidare BAISU
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS