Vilniaus taryba pritarė sprendimui leisti išnuomoti mokyklų aikštynus | kl.lt

VILNIAUS TARYBA PRITARĖ SPRENDIMUI LEISTI IŠNUOMOTI MOKYKLŲ AIKŠTYNUS

  • 0

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį pritarė sprendimui leisti išnuomoti prie sostinės švietimo įstaigų esančius sporto aikštynus privatiems investuotojams, kurie įsipareigotų savo lėšomis per dvejus metus juos atnaujinti.

„Mes jau turime keletą veikiančių pavyzdžių – nė vienam iš tų stadionų, kurie yra planuojami, nebūtų įmanoma skelbti konkurso neturint mokyklos ir vadovų, ir tėvų, tarybos pritarimo. Turi būti mokyklos bendruomenės ir mokylos vadovo pritarimas, ir sąlygos esminės, kurios toliau yra įtraukiamos į konkurso sąlygas. Tokių pavyzdžių jau turime įgyvendintų, tad modelis kaip ir veikia“, – kalbėjo Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Opozicinė Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcija siūlė kiekvieno stadiono atvejį svarstyti taryboje, tačiau šiam pasiūlymui nebuvo pritarta.

Kaip anksčiau skelbė savivaldybė, į kiekvieną aikštyną investuotojai turėtų investuoti ne mažiau kaip 800 tūkst. eurų. Planuojama, kad rekonstruodami aikštynus, investuotojai įrengs ne tik standartus atitinkančias futbolo bei krepšinio aikšteles, bet ir bėgimo takus, treniruoklių aikšteles, bei įsipareigos prižiūrėti techninę aikštynų būklę.

Numatoma, kad sporto aikštynai bus išnuomojami 20 metų, mokykloms bus suteikiamos 48 valandos per savaitę pagal suderintą grafiką naudotis šiais aikštynais, likusiu metu investuotojai galės juos eksploatuoti pagal tiesioginę paskirtį ir gauti už tai pajamas.

Savivaldybės teigimu, išnuomojus aikštynus, mokyklos ir toliau nevaržomai ir nemokamai naudosis jais kiekvieną mokslo metų dieną sporto veiklai bei renginiams organizuoti, sportuoti pagal iš anksto suderintą grafiką bus sudarytos sąlygos ir vietos bendruomenei, senjorams.

Jau parengti ir techniniai projektai pirmiesiems penkiems aikštynams, esantiems prie Vilniaus Pilaitės gimnazijos, „Ryto“ progimnazijos, Žirmūnų gimnazijos, Lazdynų vidurinės mokyklos bei „Žaros“ vidurinės mokyklos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS