Vilniuje – sąmyšis dėl viešųjų tualetų: vieną painioja su restoranu, dėl kitų piktinasi | kl.lt

VILNIUJE – SĄMYŠIS DĖL VIEŠŲJŲ TUALETŲ: VIENĄ PAINIOJA SU RESTORANU, DĖL KITŲ PIKTINASI

  • 6

Šiuo metu Vilniuje yra šešiolika viešųjų tualetų, į kuriuos gyventojai ar turistai gali patekti turėdami tik grynuosius. 

Visame mieste kaina už apsilankymą ta pati – 0,30 euro. Tačiau savivaldybė žada, kad per artimiausius metus viešųjų tualetų atsiras net dvigubai daugiau ir visi jie taps nemokami.

Yra keli viešieji tualetai, kuriuose galimas atsiskaitymas banko kortele, tačiau tokia paslauga neveikia. Savivaldybė teisinasi, kad įrengti ar remontuoti tualetus Senamiesčio apsaugos zonoje – vienas vargas, nes reikia atsižvelgti į visas paveldosaugininkų priekabes, jų leidimų tenka laukti ilgai, o darbus vykdyti jiems griežtai prižiūrint.

Plačiau situaciją komentavo Vilniaus savivaldybės komunalinio ūkio poskyrio vedėja Judita Nauckuvienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Sakykite, kiek Vilniaus mieste yra viešųjų tualetų?

– Vilniaus mieste šiuo metu yra šešiolika viešųjų tualetų. Yra projektuojami nauji ir ateityje jų bus daugiau, manome, 30.

– Šiuo metu yra šešiolika tualetų. Kiek iš jų, pavyzdžiui, veikia žiemos sezonu?

– Visi turimi tualetai veikia ir vasarą, ir žiemą. Tik jų darbo laikas turbūt sutrumpėja vakarais, bet šiaip visi dirba. 

– Visame Vilniuje kaina į tualetus yra lygiai ta pati – 30 centų.

– Taip. Tarybos sprendimu patvirtintas įkainis yra 30 euro centų.

– Ar iš gyventojų sulaukiate kokių nors pasipiktinimų, skundų, kad kol kas nėra galimybės atsiskaityti išmaniosiomis technologijomis, pavyzdžiui, banko kortele?

– Taip. Yra ir diskusijų, pasipiktinimų, prašymų, visokių nuomonių ir priešingų nuomonių. Einame link to, kad visi miesto tualetai būtų neapmokestinti ir žmogus galėtų į jį pakliūti visiškai be pinigėlių.

– Ar yra keliami kokie nors reikalavimai, kaip tie tualetai turėtų atrodyti Vilniaus mieste? Teko girdėti iš vienos darbuotojos Lukiškių aikštėje, kuri sakė, kad tualetas toks gražus, jog jį dažnai sumaišo su restoranu, kino teatru. Ar tam tualetui buvo taikomi specialūs reikalavimai?

– Ne, jis buvo statytas ne pagal tipinį, o atskirą projektą, irgi senokai. Aišku, tas Lukiškių tualetas yra vienas iš naujesnių, bet ruošiamės ir jį tvarkyti, atnaujinti, galbūt tada nesumaišys su restoranu. 

– Iki kelintų metų Vilniuje turėtų atsirasti daugiau tualetų?

– Projektai rengiami. Kai kurie tualetai pradėti statyti, Valakampių pirmame, antrame paplūdimy, Vingio parke. Mes judame į priekį, aišku, kad visa tai bus daroma etapais. Yra dar nesuderintų projektų, pavyzdžiui, Senamiestyje, kur mums trukdo požeminė statyba. Turime ieškoti alternatyvų, kur juos statyti. Su kai kuriais truputį stringame, kai kurie juda, bijau pameluoti, 3-5 metų laikotarpyje, visus juos turėsime.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Senukas

Ar nueme tas baisias grotas autob stotyje? EU gyvenam?

Rimas

Kodėl nepaviesino 16 tualetų sąrašo..

As

Vietiniai gal ir nesumaišis, o aš atažiavęs taip pat tame tualete ieškojau kavinės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS