Vilniuje vykstant Trijų jūrų iniciatyvos susitikimui saugumą užtikrins 400 karių | kl.lt

VILNIUJE VYKSTANT TRIJŲ JŪRŲ INICIATYVOS SUSITIKIMUI SAUGUMĄ UŽTIKRINS 400 KARIŲ

  • 1

Vilniuje ketvirtadienį vyksiant Trijų jūrų iniciatyvos (3SI) viršūnių susitikimui ir verslo forumui, saugumą renginio metu užtikrins 400 Lietuvos kariuomenės karių.

Kaip pranešė kariuomenė, nuo pirmadienio Vilniaus gyventojai ir svečiai mieste ir jo apylinkėse gali matyti Lietuvos kariuomenės karius ir techniką, kurie vykdys saugumo užtikrinimo užduotis Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikimo ir verslo forumo metu.

Su renginio saugumu susijusias užduotis vykdys iki 400 karių iš skirtingų Lietuvos kariuomenės vienetų.

Anot kariuomenės, balandžio 8–12 dienomis Oro gynybos bataliono kariai judės viešojo susisiekimo keliais, užduotis vykdys atokiau nuo pagrindinių žmonių susitelkimo vietų. Renginio metu bus dislokuotos vidutinio nuotolio oro gynybos sistemos NASAMS.

Trijų jūrų iniciatyva jungia trylika tarp Baltijos, Juodosios ir Adrijos jūrų esančių Europos Sąjungos (ES) valstybių narių: Austriją, Bulgariją, Kroatiją, Čekiją, Estiją, Vengriją, Latviją, Lietuvą, Lenkiją, Rumuniją, Slovakiją, Slovėniją ir Graikiją.

Iniciatyvos strateginės partnerės – JAV, Vokietija ir Europos Komisija. Planuojama, kad Lietuvoje vyksiančio susitikimo metu prie iniciatyvos prisijungs nauja strateginė partnerė Japonija.

Iniciatyvos tikslas – skatinti spartesnį šio regiono vystymąsi ir konvergenciją, didinant dalyvaujančių šalių junglumą transporto, energetikos ir skaitmenizacijos srityse, ypač Šiaurės ir Pietų ašyje, stiprinti ES sanglaudą ir transatlantinius ES ir JAV ryšius. Iniciatyvoje dalyvauja asocijuotosios šalys Ukraina ir Moldova.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Expert z Wilno

Kaip sakė Paksas,susės ir š..ą tapšnos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS