Vilniaus grožio salone nuslėpta daugiau kaip 60 tūkst. eurų mokesčių | kl.lt

VILNIAUS GROŽIO SALONE NUSLĖPTA DAUGIAU KAIP 60 TŪKST. EURŲ MOKESČIŲ

  • 6

Vilniuje veikiančiame grožio salone per penkerius metus nuslėpta daugiau kaip 60 tūkst. eurų mokesčių, ketvirtadienį pranešė Panevėžio apskrities Valstybinė mokesčių inspekcija.

Už nustatytus pažeidimus bendrovė turės sumokėti pridėtinės vertės, pelno, gyventojų pajamų mokestį bei valstybinio socialinio draudimo įmokas, taip pat baudas ir delspinigius. Iš viso į valstybės biudžetą jai teks įmokėti beveik 108 tūkst. eurų.

Atlikus patikrinimą nustatyta, kad nuo 2013 metų dirbanti bendrovė visus metus deklaruodavo dirbanti nuostolingai, tačiau nuostoliai beveik visiškai sutapdavo su bendrovės akcininkės suteikiamomis beprocentėmis paskolomis. Šios paskolos būdavo negrąžinamos ir tokiu būdu bendrovė per penkerius metus patyrė tariamą 157 tūkst. eurų nuostolį.

Inspektorių teigimu, salone slėpti ir darbo santykiai. Dešimt įstaigoje pagal darbo sutartis dirbusių žmonių vienu metu tapo dirbančiaisiais pagal verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymą.

Tačiau darbo sutartis pakeitus paslaugų teikimo sutartimis darbuotojų veiklos pobūdis nesikeitė, o sutartyse ir toliau buvo nurodytas jų darbo laikas, paslaugų įkainiai, aprūpinimas darbo priemonėmis ir mėnesinis atlyginimas.

Panevėžio apskrities VMI pažymi, kad grožio specialistai neturi teisės teikti paslaugų bendrovei, kurios veikla sutampa su verslo liudijimuose vykdoma veikla, tad patikrinimo metu šios pajamos buvo pripažintos darbo santykių pajamomis ir apmokestintos.

Inspekcijos teigimu, salono mokestinis patikrinimas atliktas po to, kai įmonė nereagavo į kelis 2014–2018 metais operatyvius patikrinimus atlikusių inspektorių raginimus veikti teisėtai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jooo..

Tokių "grožio salonų" pilna Lietuva.

Dana

Tie kurie gauna mažas pensijas ,taip ir dirbo gaudami vokeliuose,tada gerai gyveno sukčiaudami,dabar valdžia kalta ,kad jų pensijos mažos,kurie sąžiningai dirbo gamyklose ,įstaigose jų ir stažai dideli ir pensijos nemažos ,o dabar jauni negalvoja kas jų laukia senatvėje

O

Kur kitaip.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS