Alaus sriuba Pereiti į pagrindinį turinį

Alaus sriuba

2010-08-02 17:00
Pikantiška

Pikantiška


Vasaros receptas

4 riekės juodos duonos,

80 g morkų,

40 g svogūnų,

60 g lašinukų,

0,3 l alaus,

0,5 l jautienos sultinio,

125 ml grietinėlės,

druskos, pipirų, sviesto, svogūnų laiškų (galima pakeisti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis).

Svogūnus, morkas, lašinukus supjaustyti šiaudeliais ir trumpai apkepti svieste. Išgriebti kelis lašinukus ir palikti serviravimui. Į tą pačią keptuvę sukrėsti ir kubeliais supjaustytą duoną, dar truputį pakepti. Išgriebti kelis duonos kubelius – bus serviravimui. Troškinį užpilti sultiniu ir alumi, pavirti 20 min., suplakti plaktuvu, supilti grietinę ir dar trumpai paplakti. Sriubą pagardinti druska ir pipirais. Sriubą supilstyti į lėkštes, patiekti papuoštą lašinukais, duonos kubeliais ir smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais.

Sriubą galima patiekti ir supiltą į duonos kepaliuką – tam prireiks pagal tradicinį receptą keptos juodos duonos statesnės formos kepaliuko. Nupjovus kepaliuko viršūnę, išskobti duonos minkštimą ir supilti alaus sriubą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų