Pikantiška
Vasaros receptas
4 riekės juodos duonos,
80 g morkų,
40 g svogūnų,
60 g lašinukų,
0,3 l alaus,
0,5 l jautienos sultinio,
125 ml grietinėlės,
druskos, pipirų, sviesto, svogūnų laiškų (galima pakeisti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis).
Svogūnus, morkas, lašinukus supjaustyti šiaudeliais ir trumpai apkepti svieste. Išgriebti kelis lašinukus ir palikti serviravimui. Į tą pačią keptuvę sukrėsti ir kubeliais supjaustytą duoną, dar truputį pakepti. Išgriebti kelis duonos kubelius – bus serviravimui. Troškinį užpilti sultiniu ir alumi, pavirti 20 min., suplakti plaktuvu, supilti grietinę ir dar trumpai paplakti. Sriubą pagardinti druska ir pipirais. Sriubą supilstyti į lėkštes, patiekti papuoštą lašinukais, duonos kubeliais ir smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais.
Sriubą galima patiekti ir supiltą į duonos kepaliuką – tam prireiks pagal tradicinį receptą keptos juodos duonos statesnės formos kepaliuko. Nupjovus kepaliuko viršūnę, išskobti duonos minkštimą ir supilti alaus sriubą.
Naujausi komentarai