Ar kokoso aliejus tinka lietuvių plaukams? | kl.lt

AR KOKOSO ALIEJUS TINKA LIETUVIŲ PLAUKAMS?

  • 6

Keliaudamos po visą pasaulį lietuvės neretai parsiveža egzotiškų grožio puoselėjimo receptų. Specialistai įspėja: ne visi jie tinkami mūsų platumų gyventojams.

Daug dailiosios lyties atstovių svajoja apie tokius vešlius, blizgančius plaukus kaip indų moterų. Jos, kaip ir kitos egzotiškų kraštų moterys, dažnai palepina plaukus kokosų aliejumi. Siekdamos gražiai blizgančių plaukų, iš tolimų kelionių parsivežusios kokosų aliejaus, jį ima naudoti ir lietuvės.

Tačiau plaukų stilistė Birutė Jermalavičienė perspėja: tai, kas tinka arčiau pusiaujo esančiose šalyse, gali pakenkti kitų geografinių platumų gyventojams. "Egzotiškuose kraštuose moterų plaukus stipriai veikia saulės spinduliai ir ypač sūrus vanduo. Kokoso aliejus stipriai apgaubia plaukus apsaugine plevėle, kuri pasišalina po stipriai veikiančių veiksnių: vėjo, saulės, sūraus vandens. Jei mes naudojame tokią priemonę grįžusios į įprastą aplinką, ji visiškai netinka. Plaukai apsivelia aliejumi, kuris net plaunant šampūnu labai sunkiai pasišalina", – pastebėjo B.Jermalavičienė.

Renkantis priemones plaukams ji ragino atkreipti dėmesį ne tik į savo galvos odos ypatumus, plauko struktūrą, bet ir oro sąlygas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nežinojau

kad plaukai turi tautybę lol

tadas zurnalistui

netinka, tik estu plaukams tinka.

va taip

Netinka. Lietuviams tinka tik iš Lietuvoje augintų karvių pagamintas sviestas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS