Kosmetinės revizija: neskubėkite paslėpti vasaros spalvų ir priemonių | kl.lt

KOSMETINĖS REVIZIJA: NESKUBĖKITE PASLĖPTI VASAROS SPALVŲ IR PRIEMONIŲ

  • 0

Rudens pradžia – puikus metas atlikti ne tik spintos, bet ir kosmetinės reviziją.

Kartais pamirštame, kiek nereikalingų ar jau bebaigiančių galioti priemonių užsilikę mūsų kosmetinėje, tad artėjantis rudens sezonas – puiki proga atnaujinti pastarosios turinį. Tik neskubėkite visko išmesti. Vizažistė Jelena Liaudinienė pataria, kokios vasariškos kosmetikos priemonės išliks aktualios ir rudenį, kokiomis priemonėmis kosmetinę reikėtų papildyti, o kurias palikti jau kitam šiltajam sezonui.

Odos drėkinimui – TAIP!

Norint, kad makiažas laikytųsi ilgai ir gražiai atrodytų, pirmiausia reikia tinkamai paruošti odą. Dažnos iš mūsų kosmetinė plyšta nuo odos priežiūros priemonių kiekio, tačiau dalis jų yra arba netinkamos, arba tiesiog nenaudojamos.

„Peržiūrint kosmetinės turinį, rekomenduoju atkreipti dėmesį į veido kaukes, kurias visos mėgstame pirkti, tačiau dažnai pamirštame panaudoti. Jos puiki pagalbos priemonė po tokios karštos vasaros ir vandens pramogų. Bene viena svarbiausių savybių, kuria turėtų pasižymėti veido kaukė odai atgaivinti po vasaros – drėkinimas“, – komentuoja Jelena.

Grožio specialistė taip pat pabrėžia ir priemonių su vitaminu C svarbą odai. Šis vitaminas dalyvauja kolageno sintezėje, stabdo pigmentacijos procesus odoje, taip pat padeda išlyginti odą, ją skaistina. Ji rekomenduoja rinktis diskelius su vitaminu C, nes juose vitaminas išlieka stabilus visą galiojimo laiką, kitaip nei skystuose produktuose.

Po vasaros mūsų oda ir taip yra įgavusi rusvą ar bronzinį atspalvį, tad tegu bronzinančios pudros kosmetinėje vietą užleidžia kitoms.

Tinkamai paruošus odą, galima peržiūrėti ir kosmetikos priemones. Daugelis mūsų įpratusios, kad, artėjant rudeniui, kosmetikos priemonės „sunkėja“, BB ar CC kremus keičias skystos ar kompaktinės pudros, tačiau šiemet CC kremus vertėtų palikti savo kosmetinėje.

„Atėjus rudeniui ir toliau naudokite CC kremą, kuris neapsunkina odos, bet pakankamai ją maskuoja. Kosmetinę papildykite tobulinančiu paakių maskuokliu, kuris paslėps tamsesnes paakių vietas ar išryškėjusias po vasaros pigmentines dėmes. To visiškai užteks rudens dieniniam makiažui sukurti“, – sako  J. Liaudinienė.

Makiažo specialistė priduria, kad rudenį dar reikėtų vengti įvairių odą bronzinančių priemonių. „Po vasaros mūsų oda ir taip yra įgavusi rusvą ar bronzinį atspalvį, tad tegu bronzinančios pudros kosmetinėje vietą užleidžia kitoms, šiuo metų laiku odai labiau reikalingoms priemonėms“, – sako J. Liaudinienė.

Gražios lūpos ir matiniai atspalviai

Rudeniui artėjant savo kosmetinę pildome naujais lūpų dažų atspalviais, tačiau neretai pamirštame, kad lūpų dažai ilgiau laikysis ir gražiau atrodys ant neišsausėjusių ir nesuskirdusių lūpų, tad nepamirškite tinkamai jomis pasirūpinti. Makiažo specialistė siūlo keliskart per savaitę nušveisti lūpas cukraus šveitikliu su sviestmedžio sviestu, kuris išlygins ir sušvelnins lūpų odą. Taip pat kasdien lūpas drėkinkite ir pamaitinkite lūpų balzamu.

Gal tik siūlyčiau šviesiai rožinės atsisakyti, o tokios spalvos, kaip ryški koralinė, „rėkianti“ rožinė, raudonos kriaušės, ryškios aguonos ir turtingo apelsino spalvos gali paįvairinti ir rudeninį įvaizdį.

„Toks balzamas saugos jūsų lūpas nuo skirtingų temperatūrų, saulės spindulių ar vėjo gūsių, neleis joms išsausėti ir suskirsti. Juk nė viena nenorime, kad lūpų dažai „sušoktų“ į gumuliukus ar suskilinėtų ant neprižiūrėtų lūpų“, – sako „Mary Kay“ ekspertė.

Įsigijus lūpų balzamą su apsauga, galima galvoti ir apie lupų dažus, o čia makiažo ekspertė ragina rinktis matinius atspalvius.

„Vasarą mes linkusios rinktis blizgius lūpų dažus ar blizgesius, o artėjantis ruduo tarsi pats sufleruoja pereiti prie matinių atspalvių. Tačiau tai nereiškia, kad turite pereiti prie tamsesnių, mažiau iššaukiančių spalvų. Gal tik siūlyčiau šviesiai rožinės atsisakyti, o tokios spalvos, kaip ryški koralinė, „rėkianti“ rožinė, raudonos kriaušės, ryškios aguonos ir turtingo apelsino spalvos gali paįvairinti ir rudeninį įvaizdį. Kosmetinėje galėtų atsirasti ir madingas slyvinis ar ryškiai violetinis atspalvis, taip pat visada madingas „nude“ atspalvis“, – artėjančio rudens spalvinę gamą vardija specialistė.

Spalvotas tušas – stiliaus akcentas

Vasarą taip madingas spalvotas akių tušas lieka mūsų kosmetinėje ir rudenį. Kodėl? Tam, kad taptų stiliaus akcentu.

„Šiltuoju sezonu mes leidome sau žaisti spalvomis ir eksperimentuoti, kurdami ryškių akių ir lūpų įvaizdį, o atėjus rudens sezonui akcentuokime tik viena sritį. Pavyzdžiui, siūlau kosmetinėje palikti spalvotą akių tušą ir jį naudoti kaip makiažo akcentą, taip išlaikysime ir intrigą, ir saiką. Mano „must have“ – slyvų spalvos blakstienų tušas“, – sako J. Liaudinienė.

Žinoma, rudenį neapsieiname ir be akių šešėlių. Čia taip pat, kaip ir su lūpų dažais – daugiau matinių atspalvių, blizgesys naudojamas saikingai, geriausia – vakariniam makiažui.

„Mano „top“ derinys – slyvų spalvos blakstienų tušas bei rudi matiniai šešėliai – elegantiška, įdomu ir stilinga“, – kosmetinės revizijos patarimus dalija makiažo ekspertė.

GALERIJA

  • Kosmetinės revizija: neskubėkite paslėpti vasaros spalvų ir priemonių
  • Kosmetinės revizija: neskubėkite paslėpti vasaros spalvų ir priemonių
Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS