Ma­žos šven­tės – di­džiu­lis ža­ve­sys: kaip tin­ka­mai pa­si­puoš­ti? | kl.lt

MA­ŽOS ŠVEN­TĖS – DI­DŽIU­LIS ŽA­VE­SYS: KAIP TIN­KA­MAI PA­SI­PUOŠ­TI?

Ru­dens pa­bai­ga – di­džio­jo šven­čių ma­ra­to­no star­tas. Jau ne­kal­bant apie gim­ta­die­nius ir šven­tes na­muo­se su pa­čiais ar­ti­miau­siais žmo­nė­mis, ne­re­tas dar­bo ko­lek­ty­vas taip pat nu­spren­džia kar­tu pa­si­džiaug­ti me­tų pa­sie­ki­mais.

Tai­gi, į ką svar­bu at­kreip­ti dė­me­sį, kad šven­tės me­tu at­ro­dy­tu­mė­te ža­viai ir ele­gan­tiš­kai, ta­čiau su­bti­liai? Ir ko­kias ma­din­giau­sias se­zo­no ten­den­ci­jas ga­li­te pri­tai­ky­ti šioms pro­goms?

Populiariausios šven­ti­nio gar­de­ro­bo medžiagos

Šis se­zo­nas bliz­gu­čius mėgs­tan­čioms šar­koms – tik­ras ro­jus. Vi­sos žė­rin­čios de­ta­lės, pra­de­dant žvy­ne­lių de­ko­ra­ci­jo­mis, bai­giant įvai­rių spal­vų me­ta­liš­ku me­džia­gų bliz­gu­mu, pui­kiai tiks ko­ne vi­so­mis pro­go­mis. Šven­tės dar­be ar na­muo­se – ne išim­tis, tad drą­siai puoš­ki­tes bliz­giai ir su­tei­ki­te sa­vo ap­ran­gai šven­tiš­ku­mo. Pui­kiai at­ro­dys net ir iš­ti­sai žė­rin­tis dra­bu­žis, bet jei vis dėl­to nu­sprę­si­te rink­tis kuk­les­nę al­ter­na­ty­vą, pa­si­puoš­ki­te bent jau bliz­giais ak­se­sua­rais, lie­me­ne ar švar­ku.

Ki­ta me­džia­ga, be ku­rios sun­ku įsi­vaiz­duo­ti šių me­tų šal­tą­jį se­zo­ną, – ak­so­mas. Ši me­džia­ga ap­ran­gai su­tei­kia mo­te­riš­ku­mo, pra­ban­gos ir šven­tiš­ku­mo. Ypač pra­ban­giai at­ro­dys sma­rag­do, rau­do­no­jo vy­no ar kla­si­ki­nės juo­dos spal­vos ak­so­mo dra­bu­žiai. Rin­ki­tės ak­so­mo su­kne­lę, pa­lai­di­nę ar ma­žą de­ta­lę, pa­vyz­džiui, pla­tų ak­so­mi­nį dir­žą juos­me­niui ir at­ro­dy­ki­te iš­ties ka­ra­liš­kai!

Dar vie­nas tie­siog pri­va­lo­mas šio se­zo­no at­ri­bu­tas – rau­ki­niai. Šie su­teiks puoš­nu­mo iš pa­žiū­ros pa­pras­tai ir ko­ne kas­die­nei su­kne­lei ar marš­ki­niams. Be­je, rau­ki­niais pa­puoš­ta vir­šu­ti­nė dra­bu­žio da­lis op­tiš­kai pri­dės ir šiek tiek apim­ties krū­ti­nei. O štai kiek pla­tes­nės ir ties rie­šais rauk­tos ran­ko­vės su­teiks de­ri­niui re­ne­san­siš­kos ele­gan­ci­jos.

Tai­gi, kaip su­de­rin­ti ele­gan­ci­ją, šven­tiš­ku­mą ir ne­pra­šau­ti pro ša­lį bei pa­si­rink­ti tai, kas dar ir ma­din­ga? Štai trys idė­jos na­mų ar dar­bo šven­čių de­ri­niams.

Klos­tuo­tas si­jo­nas ir pa­lai­di­nė

Šį se­zo­ną itin ma­din­gi smul­kiai klos­tuo­ti si­jo­nai iki pu­sės blauz­dų. Toks si­jo­nas pui­kiai at­ro­dys su puoš­nia glaus­ti­nu­ke ir neil­gu švar­ke­liu ar pra­ban­gia lais­vai kren­tan­čia pa­lai­di­ne. Pri­de­rin­ki­te mėgs­ta­mus aus­ka­rus, ele­gan­tiš­kus ba­te­lius ir leng­vai tap­si­te ža­viau­sia šven­tės da­ly­ve. O jei no­ri­te (ir šven­tės ap­ran­gos ko­das lei­džia) sa­vo ap­ran­gai su­teik­ti šiek tiek ašt­ru­mo ir griež­tu­mo, rin­ki­tės ne ba­le­ri­nos ti­po ar aukš­ta­kul­nius ba­te­lius, o ap­siau­ki­te ma­sy­ves­nius au­li­nu­kus.

Kel­nių ir puoš­naus vir­šu­ti­nio dra­bu­žio tan­de­mas

Toks de­ri­nys ypač tin­ka tuo­met, kai šven­tė ne­di­de­lė ir jau­ki, tad reng­tis aki­vaiz­džiai puoš­niai ne­la­bai tin­ka, bet vi­sai pa­pras­tai at­ro­dy­ti ir­gi ne­si­no­ri. Be to, to­kių dra­bu­žių de­ri­nys leng­vai pa­de­da pa­slėp­ti fi­gū­ros ne­to­bu­lu­mus, at­ro­do la­bai ele­gan­tiš­kai, tad tin­ka ir kiek vy­res­nėms mo­te­rims. Rin­ki­tės ne­pro­vo­kuo­ja­mas, ta­čiau ele­gan­tiš­kas tie­saus kir­pi­mo kel­nes bei pra­ban­gius ir kiek puoš­nes­nius marš­ki­nius ar pa­lai­di­nę. Pui­kiai tiks rau­ki­niais ar ki­to­mis dė­me­sį at­krei­pian­čio­mis de­ta­lė­mis pa­da­bin­tas dra­bu­žis.

Šven­čių ka­ra­lie­nė – su­kne­lė

Ži­no­ma, aki­vaiz­džiau­sias dra­bu­žio pa­si­rin­ki­mas ruo­šian­tis šven­tei – su­kne­lė. Čia asor­ti­men­tas iš­ties pla­tus, o ga­li­mų al­ter­na­ty­vų – gau­sy­bė. Ren­kan­tis su­kne­les ne­di­de­lėms ir ne­la­bai iš­kil­min­goms šven­tėms svar­bu ne­per­sis­teng­ti, ka­dan­gi su že­mę šluo­jan­čiomis ar lie­me­nį iki kvė­pa­vi­mo su­tri­ki­mų spau­džian­čio­mis su­knioms nei at­ro­dy­si­te tin­ka­mai, nei jau­si­tės pa­to­giai. Tad šį dra­bu­žį rin­ki­tės pa­to­gų, ne per­ne­lyg ap­temp­tą (kad ne­tek­tų il­ge­sin­go­mis ir al­ka­no­mis aki­mis žiū­rė­ti į už­kan­džiais nu­krau­tą sta­lą). Be­je, nors juo­da su­kne­lė – kla­si­ka, su ku­ria re­tai pra­šau­si­te pro ša­lį, iš­drįs­ki­te pa­si­puoš­ti  or­na­men­tais pa­da­bin­ta ar ryš­kes­nės spal­vos su­kne­le –  at­ro­dy­si­te žais­min­giau, į sa­ve at­kreip­si­te dau­giau dė­me­sio.

Dar ke­le­tas pa­ta­ri­mų

Neuž­mirš­ki­te, kad nors jū­sų nuo­tai­ka ga­li bū­ti ir itin šven­tiš­ka, vis dėl­to vyks­ta­te ne į Vie­nos po­ky­lį, tad puo­šian­tis ne­rei­kė­tų per­si­steng­ti. Tai ga­lio­ja ir kal­bant apie šu­kuo­se­ną bei ma­kia­žą. Tiks sti­lin­gai su­riš­ta plau­kų uo­de­gė­lė ar leng­vai su­ban­guo­ti plau­kai, ta­čiau me­ni­nės kom­po­zi­ci­jos iš sa­vo plau­kų da­ry­ti tik­rai ne­rei­kė­tų. Ma­kia­žo taip pat už­teks tik šiek tiek ryš­kes­nio nei na­tū­ra­lus kas­die­nis. Jei vis dėl­to no­ri­te la­biau pa­brėž­ti vei­do bruo­žus, pri­si­min­ki­te auk­si­nę tai­syk­lę: jei ren­ka­tės tam­ses­nį lūp­da­žį, akis ryš­kin­ki­te vos vos, ir at­virkš­čiai.

Šven­tėms na­muo­se pui­kiai tiks ir ba­le­ri­nos ti­po ba­te­liai, o va­ka­rė­liui dar­bo­vie­tė­je pa­kaks ba­te­lių ne­di­de­le pa­kul­ne. Vien jau dėl pa­to­gu­mo pri­myg­ti­nai siū­lo­me pa­lik­ti aukš­ta­kul­nius žu­di­kus pro­goms su rau­do­nu ki­li­mu ir fo­tog­ra­fų blyks­tė­mis.

Ne­bi­jo­ki­te sa­vo šven­tiš­kos ap­ran­gos pa­puoš­ti ir ma­žo­mis de­ta­lė­mis. Pa­ti­kė­ki­te, tin­ka­mai pa­rink­ta del­ni­nė, sa­gė ar pa­ka­bu­tis ga­li tap­ti vi­so ap­ran­gos de­ri­nio ak­cen­tu. Be­je, šį se­zo­ną itin ma­din­gi pū­ku­čiai taip pat šven­ti­nei ei­lu­tei su­teiks žais­min­gu­mo ir jau­ku­mo – iš­drįs­ki­te pa­ban­dy­ti.

GALERIJA

  • Ma­žos šven­tės – di­džiu­lis ža­ve­sys: kaip tin­ka­mai pa­si­puoš­ti?
  • Ma­žos šven­tės – di­džiu­lis ža­ve­sys: kaip tin­ka­mai pa­si­puoš­ti?
  • Ma­žos šven­tės – di­džiu­lis ža­ve­sys: kaip tin­ka­mai pa­si­puoš­ti?
  • Ma­žos šven­tės – di­džiu­lis ža­ve­sys: kaip tin­ka­mai pa­si­puoš­ti?
  • Ma­žos šven­tės – di­džiu­lis ža­ve­sys: kaip tin­ka­mai pa­si­puoš­ti?
  • Ma­žos šven­tės – di­džiu­lis ža­ve­sys: kaip tin­ka­mai pa­si­puoš­ti?
  • Ma­žos šven­tės – di­džiu­lis ža­ve­sys: kaip tin­ka­mai pa­si­puoš­ti?
„Drogas“ archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

puiku

apgalvoti ,korektiski, nuosirdus patarimai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS