Rudens spinta pagal I. Daugirdaitę: dominuos kelios išskirtinės spalvos | kl.lt

RUDENS SPINTA PAGAL I. DAUGIRDAITĘ: DOMINUOS KELIOS IŠSKIRTINĖS SPALVOS

  • 0

Jei spintoje dar kabo vasarą primenantys drabužiai, pats metas su jais atsisveikinti – daugeliui per greitai atėjęs ruduo jau diktuoja savas taisykles.

Drabužių dizainerė, stilistė Ieva Daugirdaitė žada, kad šis sezonas pateiks naujų stiliaus vėjų, pradedant netikėtais spalvų deriniais ir baigiant pirkiniais, kuriuos įsigyti išdrįs ne kiekvienas.

Tiesa, pasak jos, norint atsinaujinti, nereikia keisti viso garderobo: madingu bei stilingu galite tapti ir pasitelkę tinkamus aksesuarus – pavyzdžiui, masyvius auskarus ar netgi violetinės spalvos telefoną. Apie visa tai – interviu su stiliaus guru I. Daugirdaite.

– Ieva, kokios spalvos karaliauja šio rudens topuose?

– Kiekvienam sezonui visada siūlomos bent dvi spalvų paletės. Tai – neutrali, pastelinė paletė, kuri praktiškai nekinta ir keliauja iš sezono į sezoną, bei ryški, išskirtinė, akį traukiančių spalvų paletė. Būtent šį rudenį dominuoja dviejų atspalvių violetinės (tamsi Ultra Violet ir šviesi Crocus Petal), Ceilono geltona, turinti egzotiško prieskonio, alyvuogių žalia ir netgi oranžinė.

Tuo metu pastelinės spalvos šį rudenį spinduliuoja absoliučia elegancija – smėlio kreminė, alsuojanti kreminiais migdolais, švelni ir labai šviesi pilka, beveik primenanti baltą spalvą (Quiet Gray), ir viena mano mėgstamiausių – ruda (Meerkat). Šioji yra sunkiai nupasakojama žodžiais – tai tokia ruda spalva, kurios atspalvis ją daro tiesiog tobulą! Ji labai lengvai pritaikoma, yra tarsi švelniai paskrudinta ruda, turinti molio ir raudonųjų plytų prieskonio atspalvį.

– Kaip rudenį apskritai keičiasi drabužių spalvos? Kuo šio sezono spinta skirsis nuo vasariškos?

– Natūralu, kad atėjus šaltiesiems orams, spalvos taip pat tampa tamsesnės. Jos adaptuojamos prie besikeičiančios aplinkos. Pora tonų patamsėja ir ryškios spalvos, kurios buvo madingos pavasarį ir vasarą. Jos tampa lengviau derinamos prie achromatinių ir tamsesnių spalvų.

Išskirčiau kaubojiškus batus ir saulės akinius ar akinių rėmelius, kurie primena apsauginius laboratorijos darbininko ar sodo prižiūrėtojo akinius.

– Ką išskirtumėte kaip šio rudens privalomus pirkinius?

– Šis sezonas labai įdomus – pamatysime drabužius ir aksesuarus, kurie įprastai nedažnai sutinkami kasdieniame garderobe. Išskirčiau kaubojiškus batus ir saulės akinius ar akinių rėmelius, kurie primena apsauginius laboratorijos darbininko ar sodo prižiūrėtojo akinius. Jie dideli, dengiantys praktiškai pusę veido ir patogiai gulantys.

Taip pat norėčiau paminėti didelius auskarus, kurie gali būti įvairių formų, spalvų, bet jų išskirtinumas yra dydis. Sakyčiau, kad netgi nebūtina rinktis pilnos tokių auskarų poros – tapsite išskirtinė į vieną ausį tiesiog įsisegusi masyvų auskarą, o į kitą – paprastą, neutralią „akutę“.

– Šiemet garsusis spalvų institutas „Pantone“ paskelbė violetinę metų spalva. Panašu, kad netgi telefonų gamintojai į tai atsižvelgė – „Huawei“ pristatė neįprastos – twilight (lietuviškai – „pašvaistės“) – spalvos telefonus. Ką manote apie violetinę spalvą, ar ji madinga šį rudenį?

– Labai natūralu sezono madingiausias spalvas adaptuoti į aksesuarus. Šiuo atveju, violetinę. Pripažinkime, kad vienas iš labiausiai matomų ir dažniausiai naudojamų aksesuarų yra mobilusis telefonas. Todėl, mano manymu, modernu keisti ir technikos spalvas. Tuo labiau, kad techniką, ypač mobiliuosius telefonus, keičiame apytikriai kas dvejus metus, todėl galime leisti sau eksperimentuoti. Tampa vis madingiau įsigijus įprastos spalvos telefoną, kaip juodą ir pilką, įsigyti ir ryškų jo apsauginį dėklą. Galime elgtis ir atvirkščiai – pasirinkti ryškų telefoną ir ramios spalvos, t.y. juodą, rudą ar kt., apsauginį dėklą.

– Ar keičiantis sezonams, keičiasi ne tik drabužių, bet ir aksesuarų spalvos? Jei taip, kokios madingiausios šį rudenį?

– Tarp aksesuarų dominuoja auksas, rudi, balti atspalviai arba labai ryškūs akcentai, tokie kaip violetinė, ryški citrininė.

– Dažnai sakoma, kad norint atsinaujinti, nebūtina keisti visos drabužinės – pakanka pakeisti kelis aksesuarus. Ar sutinkate?

– Absoliučiai. Visų pirma, visada turime labai mėgstamų drabužių, kurių nenorėtume keisti atėjus naujam sezonui. Pasitelkdami aksesuarus, galime juos tiesiog pagyvinti, pateikti šiek tiek kitaip.

Pavyzdžiui, prie porą sezonų nešiojamo mylimo juodo palto priderinti ryškią skarelę, pirštines ir naujus kaubojiškus batus. Ar skrybėlę su rankine. Tikrai nereikia kardinaliai keisti viso garderobo! Jei neturite pakankamai lėšų pirkiniams, galite tiesiog mylimo juodo palto sagas pakeisti į metalines sidabrines, kurios puikiai derės prie jūsų jau turimų sidabrinių auskarų ar laikrodžio.

Ieva Daugirdaitė

– Ar lietuviai apskritai linkę vadovautis mados tendencijomis? Ką manote apie mūsų tautiečių stilių?

– Mados tendencijos greitai kinta, jų yra daug ir kaskart visas sekti yra labiau mados gurmanų ar toje srityje dirbančių žmonių užduotis. Paprastam žmogui tikrai nereikia visko žinoti ar aklai taikyti savo gyvenime –  užtenka turėti vieną madingą drabužį ar aksesuarą.

Sezono tendencijų nesekantiems visuomet padeda ir parduotuvės, kurių lentynose apstu tą sezoną madingų drabužių ir aksesuarų. O kalbant apie lietuvių stilių man patinka, kad jis yra įvairus, improvizuojantis, besikeičiantis. Ir tikrai dalis žmonių yra itin stilingi, galintys drąsiai konkuruoti su pasaulinio lygio stileivomis.

GALERIJA

  • Rudens spinta pagal I. Daugirdaitę: dominuos kelios išskirtinės spalvos
  • Rudens spinta pagal I. Daugirdaitę: dominuos kelios išskirtinės spalvos
  • Rudens spinta pagal I. Daugirdaitę: dominuos kelios išskirtinės spalvos
  • Rudens spinta pagal I. Daugirdaitę: dominuos kelios išskirtinės spalvos
  • Rudens spinta pagal I. Daugirdaitę: dominuos kelios išskirtinės spalvos
  • Rudens spinta pagal I. Daugirdaitę: dominuos kelios išskirtinės spalvos
l.Griciaus, T. Adomavičiaus, gamintojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS