Specialistė: mūsų nuotaika gali lemti tai, kaip atrodome | kl.lt

SPECIALISTĖ: MŪSŲ NUOTAIKA GALI LEMTI TAI, KAIP ATRODOME

  • 1

Rugsėjį vaistinių tinklas „Eurovaistinė“ vykdė tyrimą, kokiu balu moterys vertina savo grožį. Socialiniame tinkle „Facebook“ nuomonėmis pasidalijusios moterys dažniausiai paliko įvertinimą 10 balų. Sveikatos ir grožio specialistai pastebi, kad moterų savivertė auga. Lavybininkė (angl. coucher) Lina Kraučiūnienė sako, kad grožio samprata stipriai susijusi ir su žmonių dvasine būsena.

Tarptautinės grožio dienos proga „Eurovaistinė“ atliko apklausą, kurioje respondentės mini savo grožio trūkumus, tačiau vyrauja tendencija, kad juos yra linkusios spręsti, o ne maskuoti. Pasibaigus kalendorinei vasarai moterys savo grožį vertina aukščiausiais balais.

Dažniausiai moterys savo grožį vertina 10 balų, taip pat populiari nuomonė – 7–8 balai. Žemesnį balą dažnai lemia įvairios grožio problemos – sausesnė oda, smulkūs spuogeliai arba išsiplėtusios poros. Aukštus balus, pasak dalies moterų, lemia reguliari grožio rutina, domėjimas kosmetikos naujovėmis ir nuolatinis ieškojimas būtent joms geriausiai tinkančių priemonių.

Dalis moterų pastebėjo, kad išvaizda dažnai priklauso ir nuo nuotaikos bei dvasinės savijautos. Lavybininkė, kitaip dar vadinama koučingo specialistė, L. Kraučiūnienė paantrino, kad moterų grožio samprata stipriai susijusi su jų fizine, psichoemocine sveikata, dvasine būsena.

„Hormonų balanso stebėjimas, tinkama mityba, fizinės praktikos turi teigiamos įtakos ne tik sveikatai, bet ir nuotaikai, savijautai. Taip pat žmogaus psichoemocinė sveikata yra glaudžiai susijusi su saviverte, adekvačiu savęs suvokimu ir priėmimu. Moteris su žema saviverte yra linkusi nuolat lyginti save su kitomis, nuvertinti ne tik viską, ką ji turi, yra pasiekusi, taip pat ir savo išorę“, – sako L. Kraučiūnienė.

Pasak specialistės, neretai tai paskatina itin daug dėmesio skirti rūpinimuisi savo išoriniu grožiu ir turi teigiamą efektą, tačiau rezultatai ilgainiui moters nedžiugina, nes neužpildo vidinės tuštumos. „Laiko ir dėmesio skyrimas tiek išoriniam grožiui puoselėti, tiek vidinei psichoemocinei higienai, dvasinei būsenai yra kertiniai siekiant auginti savo savivertę“, – pastebi specialistė.

Grožio samprata keičiasi

„Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė sako, kad vis labiau vertinamas natūralus ir sveikas grožis, kuomet kosmetikos priemonės tik padeda paryškinti ir spręsti mažus netobulumus, o ne juos maskuoja. „Mūsų klientės dažniau ieško priemonių, kurios padeda pabrėžti natūralų grožį, arba tų, kurios sprendžia problemas, o ne tik jas paslepia. Maskavimo priemonės gali būti tik laikinas sprendimas“, – sako A. Vareikienė.

Tiesa, pasak grožio specialisčių, savo grožiu svarbu rūpintis visais metų laikais, tačiau rudenį galima imtis stipresnį poveikį turinčių priemonių, kurių dėl intensyvių saulės spindulių vasarą privengėme. Todėl rudens kosmetinėje dažnai atsiranda priemonių turinčių vitamino C ar retinolio.

Ruduo tinkamas metų laikas palepinti savo odą, dažniau naudoti veido kaukes ir kitas odos priežiūros rutiną papildančias priemones.

Vis dėlto, pasak A. Vareikienės, svarbu nepamiršti, kad grožis neatsiejamas nuo to, kaip jaučiamės, ką valgome, kiek laiko skiriame sau ir poilsiui. „Grožio paslaptis jau seniai atskleista – tai pasitikėjimas ir rūpestis, nes grožis vis glaudžiau siejasi su sveikata“, – apibendrina ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

AK

Turbūt vilnietės paskyrė pačios sau po 10 balų. Tai jau liga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS