Šventinis makiažas: kaip jį pasidaryti pačioms | kl.lt

ŠVENTINIS MAKIAŽAS: KAIP JĮ PASIDARYTI PAČIOMS

  • 4

Pasitikdamos Naujuosius galvojame, kuo vilkėsime, tačiau ne mažiau svarbus ir šventinis makiažas. Grožio specialistė Aušra Vareikienė pataria, kaip jį pasidaryti namuose, ir primena, kaip svarbu prieš tai skirti dėmesio veido odos priežiūrai.

Anot jos, dažniausiu atveju makiažas atrodo nekokybiškai būtent dėl neteisingo veido odos paruošimo dažymuisi.

„Dekoratyvinės kosmetikos priemonės retu atveju būna iš tikrųjų kaltos dėl netolygaus makiažo. Pavyzdžiui, oda nepradeda šerpetoti dėl kreminės pudros, kaip galima pamanyti. Oda šerpetoja dėl odos  išsausėjimo iš vidaus, taip pat įtakos gali turėti pamirštas odos šveitimas. Todėl labai svarbu kuo daugiau drėkinti odą kremais, drėkinamaisiais serumais ir kaukėmis. Pavyzdžiui, lakštines kaukes galite dėtis nors ir kas vakarą“, – pasakoja grožio specialistė.

10 šventinio makiažo patarimų

1. Makiažo pagrindas – nevalia praleisti. Jis padės makiažui išsilaikyti daug ilgesnį laiką, taip pat išlygins odos reljefą, uždengs odos poras ir apsaugos nuo odos šerpetojimo.

2. Nekartokite klaidų renkantis kreminės pudros atspalvį. Grožio specialistė kaip vieną dažniausių klaidų įvardija tai, kad mėginukai būna tepami ant viršutinės plaštakos dalies arba ant riešo. Nė viena iš jų neatitinka mūsų veido odos atspalvio, todėl kur kas geriau kreminės pudros atspalvius išbandyti ant odos tarp smakro ir kaklo.

3. Nebijokite birios pudros. Kreminės pudros naudojimas – tik pusė darbo, pasakoja grožio specialistė. Biri pudra fiksuoja, išlygina odą ir padeda ilgam išlaikyti makiažą.

4. Maskavimo priemonės – ne tas pats kaip kreminė pudra. Vis dar galima išgirsti, kad kai kurios moterys makiažui nenaudoja maskuojamojo pieštuko dėl to, kad ir taip naudoja kreminę pudrą. Iš tiesų maskuokliai gali praversti besiskundžiančioms patamsėjusiais paakiais, pavieniais spuogeliais ar tam tikrų veido dalių paraudimais.

5. Žiemą tik šaltų atspalvių skaistalai. Bronzinės ir šiltų atspalvių pudros yra skirtos tik vasarai, kada vyrauja oranžinis, geltonas apšvietimas. Žiemą tokios pudros veidą padaro pavargusį, papilkėjusį. Norint atrodyti gaiviai, reikėtų naudoti rausvus, šaltų atspalvių skaistalus, kurių dėka makiažas atrodys gražiai ir žiemą vyraujančiame mėlyname apšvietime.

6. Pradėkite nuo lūpų. Grožio specialistė pataria gerai apsvarstyti, kaip norite dažyti savo lūpas. O vėliau pagal tai bus paprasčiau derinti likusį makiažą. Makiažui puikiai tiks tiek lengvas lūpų blizgis, tiek ryškūs lūpdažiai – nuo matinių iki ryškiai raudonų, vyšnių ar baklažano spalvos.

7. Raudonas lūpdažis – ne visais atvejais. Klasika laikomas raudonas lūpdažis turi vieną išimtį, kada jo nevertėtų naudoti. Prieš tepantis raudoną lūpdažį labai svarbu pasirūpinti makiažo pagrindu ir kremine pudra, priešingu atveju raudonas lūpų dažas gali tik išryškinti kitas paraudusios veido odos dalis.

8. Skystas pravedimas – gausu skirtingų variacijų. Anot grožio specialistės, skystas pravedimas neišeina iš mados ir turi labai daug skirtingų variacijų – nuo klasikinio juodo iki neoninių spalvų ar skirtingų pločių ir formų. Pirmą kartą besidarančioms šį makiažą patariama ne iš karto piešti liniją, bet iš pradžių palei blakstienas taškuoti pageidaujamą formą – vėliau bus paprasčiau sujungti taškelius ir taip išgauti norimą pravedimo liniją.

9. Kūno spalvos arba kaip tik ryškūs ir žvilgantys šešėliai. Grožio specialistė pataria nebijoti ryškiaspalvių šešėlių – naudojant tiek vienus, tiek šalia skysto pravedimo. Ji priduria, kad patepti jie tarsi atveria akies voką.

10. Dėmesys antakiams ir blakstienoms. Susikoncentruojant į veido odos paruošimą makiažui, lūpų ir akių dažymą, labai svarbu nepamiršti antakių ir blakstienų. Paryškinti ir pašukuoti antakiai tarsi užbaigia visą makiažo harmoniją, o akių tušą rinkitės tokį, kuris užriestų jūsų blakstienas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

rghnmpkjbv

Ir ką čia reklamuojate? Baisu ir pažiūrėti - ne žmogus, o kažkokia kaliausė. Žmogus turi atrodyti žmoniškai, o ne kaip nulakuotas daiktas. Jaunam žmogui iš viso nereikalingi jokie tinkai ar tepalai, grožis yra natūralume, o pats geriausias įmanomas kvapas yra sveiko kūno kvapas, tokį teko patirti. O senas žmogus irgi geriausiai atrodo koks yra - taip pasakė viena labai garsi Italų aktorė, sakė kad būtų gėda rodytis anūkams dirbtinai pasigrąžinus, aš ja susižavėjau

evangelija pagal ,,make up''

,,... ir sukūrė Dievas Adomą pagal savo atvaizdą... ir buvo patenkintas ... pagalvojęs dar sutvėrė jam moterį iš jo šonkaulio... bet šį kartą rezultatas Viešpaties nedžiugino.., jau ruošėsi pataisyti savo klaidą...bet ..juk Dievas neklysta ...ir pagalvojo - et , pasidažys ir bus gerai ! ir nuėjo ilsėtis ... tai buvo šešta pasaulio sutvėrimo diena ...

išeiti

vakare į parkelį, tai norinčių makijažą padaryti greit atsiras. Ir nemokamai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS