Šventinis makiažas: sukurkite gaivų ir nekasdienį įvaizdį | kl.lt

ŠVENTINIS MAKIAŽAS: SUKURKITE GAIVŲ IR NEKASDIENĮ ĮVAIZDĮ

Ruošiantis šventėms stiliaus visumai svarbu ne tik suknelė, bateliai, aksesuarai, bet ir veidas. "Šventinis makiažas turi ištirpinti įtampos ir nuovargio pėdsakus, kurti pakilią nuotaiką, gaivų ir nekasdienį įvaizdį", – sako vizažo meistrė Aušra Malakauskienė.

Gaivi oda

Šventinio makiažo sėkmė priklauso nuo tinkamo odos paruošimo, t.y. nuo odos būklės ir makiažo pagrindo kokybės. Svarbu ne tik kruopščiai pašalinti visus nešvarumus ir dažų likučius – odą reikia gerai pamaitinti, sudrėkinti.

Todėl prieš šventę raskite laiko apsilankyti pas specialistus arba susikurti SPA namuose: nušveiskite odą, uždėkite kaukę ant veido, kaklo, o jei drabužis bus su gilia iškirpte, dar ir dekoltė srities, palepinkite odą serumu, vėliau – kremu.

Idealu, kad šioms procedūroms skirtumėte atskirą laiką, o ne tuo pačiu metu pjaustytumėte daržoves mišrainei. Esant ramybės būsenos, atsipalaidavus raumenims, visos kosmetikos priemonės geriau įsigeria į odą, tad yra veiksmingesnės.

Tinkamas pagrindas

Atgaivintą odą padenkite makiažo pagrindu, kuris paslėps išsiplėtusias poras ir smulkias raukšleles, taip pat pristabdys riebalinių liaukų veiklą ir tokiu būdu sumažins vakarėlio metu nuo karščio ir tvankumos atsiradusį blizgesį – makiažas ilgiau laikysis.

Įsivyravus natūralumo tendencijai, prieš porą metų buvę madingi ryškūs juodi antakiai šiandien atrodo itin neskoningai.

Proginiam makiažui naudokite vidutinio ar stipraus lygio maskavimo priemones, jos turi tikti veido odos tipui ir būklei. Vyresnėms moterims, toms, kurių oda sausa, yra daug raukšlelių, patartina rinktis kreminę pudrą su drėkinamuoju efektu, jei oda riebi – sausesnę, su matiniu efektu. Pudrą tepkite plonu sluoksniu – didelis kiekis priemonės apsunkina odą, išryškina net smulkiausias mimikos raukšleles.

Sveikas švytėjimas

Ne tik žiemos švenčių, bet ir viso sezono aktualiausia tendencija – natūralus švytėjimas. Veido oda turi ne blizgėti, o švytėti, atrodyti gyva ir sveika. Šį efektą padės sukurti speciali šviesą atspindinti priemonė, vadinama hailaiteriu. Svarbu prisiminti, kad ji tinka ne kiekvienai moteriai: ši makiažo priemonė paryškina visus ant veido esančius defektus – dėmeles, spuogus, randus, odos nelygumus, ryškias raukšles. Būtina kritiškai įvertinti savo veido bruožus ir vengti šviesą atspindinčia priemone tepti labai iškilias, stambias, neproporcingas veido dalis – jos taps dar didesnės apimties.

"Hailaiteriu tepama veido dalis nuo skruostikaulių žemyn link nosies, bet ne link išorinio akies kampo, – pastebi makiažo meistrė. – Modeliuoti veido bruožus bronzantu – tamsia bronzine pudra jau nemadinga. Jei veido oda problemiška, geriau rinktis skaistalus, kurie vėl labai madingi. Juos rekomenduoju ir vyresnio amžiaus moterims."

Pasak pašnekovės, lietuvių odos tipui labiausiai dera neutralus persikinis atspalvis. Skaistalais paryškinamas skruosto obuoliukas, kuris iškyla besišypsant, ir link smilkinių einanti veido dalis – jokiu būdu ne kažkur žemiau po žandikauliu. Potėpis turi švelniai, natūraliai įsilieti į bendrą makiažą, nepalikti griežto kontūro.

Aušra Malakauskienė: monochrominis makiažo įvaizdis gali būti dominuojantis, pavyzdžiui, ryškiai raudonos spalvos, – ir lūpos, ir skaistalai ir šešėliai. 

Spindinčios akys

Antakiai – kiekvienos moters, ypač vyresnio amžiaus, vizitinė kortelė. Vyresnių moterų natūrali antakių spalva jau išblukusi, forma netaisyklinga, todėl būtina juos skrupulingai puoselėti: dažyti, gražiai išformuoti.

"Įsivyravus natūralumo tendencijai, prieš porą metų buvę madingi ryškūs juodi antakiai šiandien atrodo itin neskoningai. Geriausia, jei antakių ir plaukų spalva derės tarpusavyje – dominuoja visi natūralūs, estetiški atspalviai, tik ne ryškus, dirbtinis permanentas, – aiškina A.Malakauskienė. – Jaunų merginų antakiai gali būti natūralūs, neišformuoti ir net nedažyti, pakanka jų plaukelius tvarkingai sušukuoti."

Pasak specialistės, dirbtinės priklijuojamos blakstienos taip pat praranda populiarumą, ypač vienodo ilgio, nenatūraliai tankios – jos apsunkina akis, todėl absoliučiai nedera vyresnėms moterims.

Neužsimirškite ir nepervertinkite savęs – makiažas, kaip ir drabužiai, visų pirma turi jums tikti, pasigražinusios turite gerai jaustis.

Šventinį spindesį akims suteiks žėrintys, blizgantys, švytintys, lipnūs šešėliai. Stilingiausias įvaizdis – monochrominis makiažas, t.y. kai ta pati šešėlių spalva persilieja nuo šviesesnio iki tamsaus atspalvio, arba skirtingos, harmoningai derančios spalvos tarpusavyje susilieja taip natūraliai, kad negalima įžvelgti jokios griežtos ribos.

"Monochrominis makiažo įvaizdis gali būti dominuojantis: pavyzdžiui, ryškiai raudonos spalvos – ir lūpos, ir skaistalai ir šešėliai", – sako A.Malakauskienė.

Beje, aktualių spalvų sąraše pirmoji būtent raudona, po jos – koralinė, oranžinė, mėlyna, žalia. Visos spalvos švarios, skaisčios, be pilkų, juodų atspalvių. Merginos gali rinktis neoninius, ryškius, blizgančius šešėlius, o drąsesnės – pasinaudoti viena išskirtinių šventinio sezono tendencijų – plačiai paryškinti apatinius akių vokus.

Gundančios lūpos

Pašnekovė pastebi, kad dar visai neseniai darant makiažą tekdavo rinktis, kas turėtų dominuoti – lūpos ar akys. Šiandien požiūris pasikeitė: gali dominuoti abi veido dalys arba nė viena iš jų – tai jau minėtas neutralus monochrominis makiažas.

"Pastarasis makiažas tinka beveik visoms, o renkantis pirmąjį reikėtų atsižvelgti į savo veido duomenis: ką ryškiname, tą ir akcentuojame, – aiškina grožio specialistė. – Jei lūpos siaurutės ir jas nudažysite ryškiai raudonai, visi matys, kad jos nėra tobulai gražios formos. Šiuo atveju geriau rinktis santūrios, neutralios spalvos lūpdažį."

Lūpų dažų spalvų paletė itin turtinga. Joje, kaip ir visame makiaže, dominuoja dvi kryptys: pirma – skirtingi raudonos spalvos atspalviai, nuo skaisčios koralų, rožinės, švarios klasikinės raudonos iki baklažano, tamsios slyvos spalvos, antra – visi neutralūs, pasteliniai atspalviai, kuriais kuriamas natūralumo įkvėptas makiažas.

Matiniai lūpų dažai keliauja giliau į stalčių: jie nėra tokie madingi kaip anksčiau, geriau rinkitės kreminės tekstūros dažus, kurie lūpoms suteikia gyvybingumą, spindėjimą, arba matinius, tik ne atsparius vandeniui. Vyresnės moterys matinių lūpdažių turėtų vengti – jie paryškina raukšleles aplink lūpas, žemyn nusileidusius lūpų kampučius.

"Šventiniam makiažui būtinai naudokite lūpdažio spalvos lūpų kontūro pieštuką: taip pakoreguosite ir paryškinsite lūpų formą. Jei nemokate juo naudotis, lūpdažiu padažykite lūpų viršų ir dažus link lūpų kontūro išsklaidykite teptuku, – pataria A.Malakauskienė. – Neužsimirškite ir nepervertinkite savęs – makiažas, kaip ir drabužiai, visų pirma turi jums tikti, pasigražinusios turite gerai jaustis."

GALERIJA

  • Šventinis makiažas: sukurkite gaivų ir nekasdienį įvaizdį
  • Šventinis makiažas: sukurkite gaivų ir nekasdienį įvaizdį
  • Šventinis makiažas: sukurkite gaivų ir nekasdienį įvaizdį
  • Šventinis makiažas: sukurkite gaivų ir nekasdienį įvaizdį
  • Šventinis makiažas: sukurkite gaivų ir nekasdienį įvaizdį
Redakcijos archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

VYRIŠKAS PATARIMAS

Jei norite, kad į jus spoksotų debilai ir trenktos paauglės, tinkuokitės. Jei norite, kad jumis grožėtųsi rimti vyrai, NUSIMAUDYKITE, NUPRAUSKITE VEIDĄ ŠVARIAI, ŠVARIAI, įjunkite šypseną. Būsite neatmušama. Kai matau užtinkuotą moterį, man atrodo, kad po tinku yra savo šlykštumo ir smarvės besigėdijantis kompleksuotas padaras.

Ujj.

Kai pamatau taip numakijažintą, tai jausmas toks, kad ŽIV, tai tik kaip sloga prieš tokią infekciją.

*

Tikrai labai negrazu, makiazas turi nesimatyti, bet atrodyti kaip naturalus grozis, o cia tik helovinui tinka, nors ir ji pas mus mazai kas svencia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS