Aukštaičiai turizmo sezoną pradeda su mini kengūromis | kl.lt

AUKŠTAIČIAI TURIZMO SEZONĄ PRADEDA SU MINI KENGŪROMIS

  • 0

Jodinėjimas kaubojų žirgais, gamtinis Pojūčių takas, vaišės ant žarijų – tai tik nedidelė dalis naujovių, su kuriomis gegužės 14-15 d. susipažins antrosios vietinio turizmo verslo misijos, organizuojamos Valstybinio turizmo departamento Aukštaitijos regione, dalyviai.

Vietinio ir atvykstamojo turizmo kelionių organizatorių, konferencijų ir renginių organizatorių, vietos savivaldybių, turizmo informacijos centrų bei žiniasklaidos atstovų pažintinis turas prasidės Molėtuose. Čia dalyviai ne tik apžiūrės pramogų kompleksą „Dubingių žirgynas“, bet ir dalyvaus ekskursijoje po "Mini Zoo". Šiuolaikišką arklidę bei unikalios konstrukcijos apvalų dengtą maniežą turinčio žirgyno pasididžiavimas – retos pasaulyje žirgų veislės: Anglijos karalienės globojami šyrų veislės žirgai bei amerikietiški paintų veislės žirgai, kuriais jodinėjo indėnai ir kaubojai. Šalia "Mini Zoo", kurio vieni iš gyventojų – kupranugariukas Fokusas, mini kengūros ir alpakos, veikia ir stručių ferma.

Pajodinėjus „Dubingių žirgyno“ ristūnais, kelias nuves į Ežerų žvejybos muziejų Mindūnų kaime, ežeringiausiame Molėtų rajono kampelyje. Tarp tūkstančio muziejaus eksponatų – senoviniai ungurių gaudymo prietaisai, tinklai, povandeniniai šautuvai ir net 4 m ilgio XV a. luotas, ištrauktas iš ežero. Žiemą muziejaus kieme vyksta Žiemos žūklės šventė.

Susipažinę su archainėmis žvejybos tradicijomis ir Aukštaitijos žvejo buitimi, vietinio turizmo verslo misijos dalyviai patrauks į Etnokosmologijos muziejų. Ant Kaldinių kalvos Molėtų rajone įkurtas Etnokosmologijos muziejus yra pirmas ir vienintelis tokio pobūdžio muziejus pasaulyje, skirtas žmogaus ryšiui su kosminiu pasauliu, pastarojo atspindžiui tautos tradicijose, moksle, mene. Muziejuje, po rekonstrukcijos įgavusiame kosminio laivo formas, vyksta mokslo populiarinimo paskaitos, naktinės ir dieninės ekskursijos. Iš 32 m aukščio apžvalgos aikštelės atsiveria Labanoro girios panorama, šalia yra vienintelis Lietuvoje kalendorinis akmenų ratas „Lietuvos Saulė“ su Saulės laikrodžiu ir planetų modeliais, o astronomijos observatorijai priklauso vienas didžiausių bei galingiausių teleskopų, skirtų visuomenei, Europoje.

Išbandyti vėjo stiprumą sūpuoklėse, pamėginti medžio masažą, sukurti savo melodiją, paklausyti gamtos garsų klausyklėje, basomis pajusti skirtingus žemės paviršius... Tokios užduotys laukia pažintinio turo dalyvių Krekenavos regioniniame parke, kuriame įrengtas 0,5 km ilgio Pojūčių takas su 12 stotelių. Einant taku atsiveria vaizdingas Nevėžio slėnis. Atsinaujinusiame regioniniame parke įrengti informaciniai stendai, apžvalgos aikštelės, dviračių stovai, poilsiautojams – pavėsinės su laužavietėmis, suoliukai, vandens telkiniuose – pontoniniai lieptai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS