Australijoje paauglys tyčia suvažinėjo 20 kengūrų | kl.lt

AUSTRALIJOJE PAAUGLYS TYČIA SUVAŽINĖJO 20 KENGŪRŲ

  • 4

Australijoje vienam paaugliui pateikti kaltinimai nudobus 20 kengūrų, kurias jis, kaip įtariama, partrenkė beveik valandą vaikydamasis šiuos gyvūnus savo pikapu.

Suvažinėti gyvūnai, įskaitant du jauniklius, buvo rasti sekmadienio rytą keliuose maždaug už 450 kilometrų į pietus nuo Sidnėjaus esančiame Turos paplūdimyje.

Kaip pranešė laukinių gyvūnų gelbėjimo grupė WIRES, dėl šio išpuolio našlaičiais liko mažiausiai trys jaunikliai.

Trečiadienį policija informavo, kad suimtam 19-mečiui antradienį buvo pareikšti kaltinimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Įtariama, kad sterblinius jis naikino savo didelio pravažumo automobiliu šeštadienio vakarą.

„Labai rimtai vertiname tokius incidentus, ir visi, kas užsiima tokia veikla, turės atsakyti pagal visą įstatymų galią“, – sakė vietos policijos vyriausiais inspektorius Peteris Volfas (Piteris Volfas).

Naujojo Pietų Velso valstijos keliuose galima pamatyti nemažai automobilių partrenktų kengūrų; maždaug 90 procentų registruojamų automobilių avarijų įvyksta dėl susidūrimo su šiais gyvūnais. Vis dėlto toks skaičius, kaip manoma, tyčia nužudytų kengūrų vietinius sukrėtė.

„Vaizdas buvo labai nemalonus, – interviu visuomeniniam transliuotojui ABC sakė vietos gyventojas Robas Evansas . – Policijos pareigūnai susiduria su daugybe dalykų, bet buvo matyti, kad ir jie buvo sukrėsti.“

WIRES pranešė apie šį atvejį sužinojusi sekmadienį, kai po vidurdienio policija atvežė tėvų netekusį šešių mėnesių jauniklį vienam iš grupės savanorių.

Grupė sakė esanti pasibaisėjusi tokiu „akivaizdžiu žiaurumu“. Trims savanorių prižiūrimiems jaunikliams dabar reikės nuolatinės priežiūros.

Didžiųjų pilkųjų kengūrų jaunikliai motinos sterblę paprastai palieka sulaukę maždaug devynių mėnesių, bet visiškai savarankiškais tampa nuo 1,5 metų amžiaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Pas mus Šakalienė rėktų : nelieskite vaikučių !

Nepatogus

Izoliacija,laivės apribojimas nuo aplinkos,nes pavojingas ir visuomenei.

Jis gaus...cia ne Lietuva.

Australijoje suaugusiu tampa 21 metu,o ne 18 kaip Lietuvoje. Sis paauglys laikomas til 19 metu,bet idojotu idijotas. Tevams baudas tegul deda ir ji i kolonija.5 metams maziausiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS