Į kaimą Rusijoje susirinko daugiau nei pusšimtis baltųjų lokių: kalta klimato kaita | kl.lt

Į KAIMĄ RUSIJOJE SUSIRINKO DAUGIAU NEI PUSŠIMTIS BALTŲJŲ LOKIŲ: KALTA KLIMATO KAITA

Vieno kaimo Rusijos tolimojoje šiaurėje pakraštyje susirinko 56 baltieji lokiai, kurie laisvai klajoti ir maitintis negali dėl nepakankamo Arkties ledo, pranešė aplinkosaugininkai ir vietos gyventojai.

Pasaulio gamtos fondo (WWF) Rusijos skyrius nurodė, kad kalta klimato kaita – neįprastai aukšta temperatūra neleido prie krantų susiformuoti ledui.

WWF pranešime sakoma, kad 56 sulysę baltieji lokiai susirinko 1 kv. km plote prie Ryrkaipio kaimo Čiukčių autonominėje apygardoje Rusijos šiaurės rytų pakraštyje.

Nuogąstaujama, kad jie gali ateiti į mažiau nei 1 tūkst. gyventojų turintį kaimą, todėl jų judėjimą pradėjo stebėti patruliai.

„Žmonių ir plėšrūnų susidūrimų Arktyje daugėja, – nurodė WWF. – Pagrindinė priežastis yra jūros ledo plotų mažėjimas dėl klimato kaitos. Kai nėra jūros ledo, gyvūnai priversti eiti į krantą ieškoti maisto.“

Gyventojai lokių susibūrimo vietoje paliko pakrantėse surinktų jūrų vėplių gaišenų, kad gyvūnai neitų į kaimą.

Rusijos meteorologai prognozuoja, kad oro temperatūra tame regione nuo šeštadienio turi kristi ir kad ledas prie krantų turi susidaryti iki gruodžio 11 dienos.

Baltieji lokiai neretai lankosi žmonių gyvenamose vietose Rusijos Arktyje ir ieško ten maisto, dažnai – tarp šiukšlių.

Tačiau tokių apsilankymų skaičius auga. Tirpstant Arkties ledui lokiai turi daugiau laiko praleisti sausumoje, kur konkuruoja dėl maisto.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

KO DĖTA KLIMATO KAITĄ??? KAITI ŽMONĖS, KURIE IŠ GAMTOS ATĖMĖ NET - NUO AMŽIŲ TURĖTAS VEISYKLAS ir GANYKLAS!!! ŽMONES BALTOM MEŠKOM PRIVALO PALIKTI GYVŪNAMS TAI KAS JIEMS NUO AMŽIŲ PRIKLAUSO - IŠSIKELTI!!!

Tagi

Rusijije lokiai su balalaikom graina. Ten turbut koks bardu festas:)

O Gretos

Ten nebuvo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS