Į Prancūzijos pakrantę išmesta šimtai negyvų delfinų | kl.lt

Į PRANCŪZIJOS PAKRANTĘ IŠMESTA ŠIMTAI NEGYVŲ DELFINŲ

Šimtai negyvų delfinų nuo metų pradžios išplauta į Prancūzijos Atlanto vandenyno pakrantę. Stebėsenos centras „Pelagis“ iki savaitgalio paplūdimiuose suskaičiavo 670 negyvų delfinų. Tai yra daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Jau praėjusią žiemą į krantą išmestų negyvų delfinų skaičius buvo rekordinis. Šiais metais daugiausiai jų rasta prie Biskajos įlankos krantų, sakė mokslininkas Matthieu Authieras iš La Rošelio universiteto, dirbantis ir „Pelagis“ centre.

Ant daugelio delfinų pastebėti žvejybos įrangos pėdsakai. Vadinasi, labai didelė tikimybė, kad jie tapo atsitiktiniu žvejų laimikiu, teigė „Pelagis“. Mokslininkai mano, kad didelė dalis negyvų delfinų neišmetami į krantą, o nuskęsta. Todėl negyvų delfinų skaičius gali būti daug didesnis.

Skaičiuojama, kad 2019 metais prie Prancūzijos krantų nugaišo daugiau kaip 11 tūkst. delfinų. Mokslininkai ir gyvūnų apsaugos organizacijos dėl delfinų žūties kaltina pernelyg tankius žvejų tinklus.

Prancūzijos vyriausybė neseniai paskelbė planą dėl delfinų apsaugos. Nuo 2020 metų tam tikriems žvejybiniams laivams pagrindinio sezono metu žiemą prievolė yra akustiniai siųstuvai. Šie maži prietaisai skleidžia akustinius signalus ir taip apsaugo delfinus nuo patekimo į tinklus. Prancūzija derasi su Briuseliu, kad ši priemonė galiotų visiems laivams – ir prancūzų, ir užsienio.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

zmones zudo ka tik gali todel ir korona virusas pradejo zmonija zudyti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS