Į Vokietiją sugrįžo didžiausia pasaulyje Arkties misija | kl.lt

Į VOKIETIJĄ SUGRĮŽO DIDŽIAUSIA PASAULYJE ARKTIES MISIJA

  • 1

Į Vokietiją pirmadienį sugrįžo didžiausia pasaulyje ekspedicija į Šiaurės ašigalį, kuri prieš daugiau nei metus buvo išvykusi rinkti duomenų, turinčių padėti tyrėjams geriau suprasti klimato kaitos poveikį Arkčiai.

„Jis sugrįžo“, – pažymėjo Alfredo Wegenerio (Alfredo Vegenerio) instituto direktorė Antje Boetius (Antjė Boetius), kalbėdama apie laivą „Polarstern“, kuriuo buvo išvykę misijos mokslininkai iš 20 šalių.

„Laukiau šios akimirkos taip ilgai, kad širdis daužosi... Labai malonu žinoti, kad mūsų laivas ir visi jame esantys žmonės jau yra namuose ir kad viskas yra gerai“, – sakė A. Boetius iš kito laivo, kuris lydėjo „Polarstern“ atgal į uostą Brėmerhafene.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Astronomas Romualdas Zubinas E.p. rzubinas@gmail.com

TAI KĄ MOKSLININKAI REGĖJO ŠIAURINIAME ŽEMĖS AŠYGALYJE, PASIKARTOS TIKTAI PO 96 000 metų! Mat, visi Žemėje geofiziniai procesai kartojasi periodiškai kas 96 000 metų. . Būtina žinoti, kad mes esame liudininkais - kai dėl GRENLANDIJOS LEDYNŲ TIRPSMO ir ŠIAURINIUOSE KALNŲ LEDYNŲ TIRPSMO, VANDENS LYGIS, IKI ŠIO TŪKSTANTMEČIO PABAIGOS, PAKILS mažiausiai per 10 metrų!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS