Įsibėgėjus pavasariui, Medžių lajų takas dirbs ilgiau | kl.lt

ĮSIBĖGĖJUS PAVASARIUI, MEDŽIŲ LAJŲ TAKAS DIRBS ILGIAU

  • 0

Itin daug lankytojų praėjusiais metais sulaukęs Medžių lajų takas Anykščių regioniniame parke nepraranda populiarumo ir šįmet. Atėjus velykinėms šventėms, dauguma suskubo apsilankyti pavasarėjančiame Anykščių šilelyje. Tačiau lankytojai nusivylė nepatekę į Medžių lajų taką pirmąją Velykų dieną (sekmadienį). Anykščių regioninio parko direkcija, administruojanti šį lankomą objektą, dar kartą nori priminti lankytojams, kada jį galima lankyti.

Medžių lajų tako kompleksas dirba turizmo sezono metu (nuo balandžio 1 d. iki spalio 31 d.) kasdien  nuo 9 iki 20 val. (paskutiniai lankytojai įleidžiami 19:00 val.). Ne turizmo sezono metu (nuo lapkričio 1 d. iki kovo 31 d.) dirba kasdien nuo 9 iki 17 val. (paskutiniai lankytojai įleidžiami 16 val.). Kompleksas nedirba pirmąją Velykų ir pirmąją Kalėdų bei sausio 1 dienomis.

Medžių lajų taką prižiūri Anykščių regioninio parko direkcija, užtikrindama, kad lankomas objektas nebūtų nuniokotas, kad nesusidarytų per didelis žmonių srautas. Esant blogoms oro sąlygoms – apledėjimams, stipriam vėjui – lajų takas irgi gali būti uždaromas ir neleidžiama  kopti į apžvalgos bokštą. Direkcijos darbuotojai reguliuoja neįgaliųjų keltuvo darbą, kurio apkrovos yra ribotos. Esant neigiamai oro temperatūrai neįgaliųjų keltuvai nedirba. Medžių lajų takas reikalauja nuolatinės priežiūros.

Organizatoriai kviečia unikaliame Medžių lajų take lankytis visais metų laikais, darbo dienomis ir savaitgaliais, bet tik nustatytomis darbo valandomis ir išskyrus trejetą dienų metuose, kai minimos itin svarbios šeimos šventės.

Medžių lajų tako lankymas nemokamas, tačiau siūloma įsigyti Anykščių regioninio parko lankytojo bilietą ir taip prisidėti ne tik prie Medžių lajų tako komplekso, bet ir kitų lankomų parko objektų išlaikymo. 5 dienas Anykščių regioniniame parke galiojantis lankytojo bilietas kainuoja 1 eurą. Savanoriškas lankytojo bilietas į saugomas teritorijas – tai galimybė prisidėti prie mūsų unikalios gamtos puoselėjimo ir išsaugojimo.

GALERIJA

  • Įsibėgėjus pavasariui, Medžių lajų takas dirbs ilgiau
  • Įsibėgėjus pavasariui, Medžių lajų takas dirbs ilgiau
  • Įsibėgėjus pavasariui, Medžių lajų takas dirbs ilgiau
  • Įsibėgėjus pavasariui, Medžių lajų takas dirbs ilgiau
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS