Įsigalioja žvejybos ribojimai lašišų ir šlakių žvejybai | kl.lt

ĮSIGALIOJA ŽVEJYBOS RIBOJIMAI LAŠIŠŲ IR ŠLAKIŲ ŽVEJYBAI

  • 0

Pirmadienį įsigalioja papildomi žvejybos ribojimai lašišų ir šlakių žvejybai.

Kaip skelbia Aplinkos ministerija, iki spalio 15 dienos žvejojant Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse nurodytų upių ruožuose privaloma turėti žvejo mėgėjo kortelę lašišų ir šlakių žvejybai, nepriklausomai nuo to, kokiu būdu ir kokios žuvys žvejojamos.

Išimtis taikoma asmenims, turintiems nemokamos žvejybos teisę, taip pat gaudantiems rainuotuosius ar žymėtuosius vėžius bučiukais, samteliais vėžiams gaudyti.

Minėtuose upių ruožuose draudžiama žvejoti praėjus daugiau kaip valandai po saulės laidos ar likus daugiau kaip valandai iki saulės patekėjimo.

Draudžiama bet kokia žvejyba ties pagrindinių lašišoms svarbių upių – Neries, Šventosios, Minijos ir Jūros žiotimis.

Pabrėžiama, kad privaloma paleisti visas lašišas ir šlakius, sugautus rudenį ir žiemos pradžioje – iki gruodžio 31 dienos. Ši nuostata galioja visiems žvejams, net ir įsigijusiems žvejo mėgėjo kortelę.

Žvejo mėgėjo kortelės išduodamos nuo rugsėjo 1 iki spalio 15 dienos, o nuo spalio 16 iki gruodžio 31 dienos lašišų ir šlakių migracijai svarbiausiuose upių ruožuose, nurodytuose Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 4 priede, mėgėjų žvejyba apskritai uždrausta.

Aplinkos ministerija primena, kad iki gruodžio 1 dienos galioja draudimas žvejoti lašišoms svarbiuose Nemuno ruožuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS