Japonijoje prisiriję plastiko nugaišo devyni elniai | kl.lt

JAPONIJOJE PRISIRIJĘ PLASTIKO NUGAIŠO DEVYNI ELNIAI

  • 1

Japonijos istorinės sostinės Naros parke prisiriję plastiko nugaišo devyni elniai, trečiadienį pranešė viena aplinkosaugos organizacija, perspėjusi, kad incidentą galėjo nulemti turistų antplūdis.

Pasak grupės „Nara Deer Preservation Foundation“, laikotarpyje nuo šių metų kovo iki birželio nugaišusių elnių skrandžiuose buvo aptikta plastikinių maišelių ir užkandžių pakuočių masė.

„Vieno iš devynių (gyvūnų skrandyje) buvo rastas didžiausias kiekis šiukšlių, svėrusių 4,3 kg“, – naujienų agentūrai AFP sakė organizacijos darbuotojas Yoshitaka Ashimura (Jošitaka Jašimura).

„Buvome nustebę. (Šiukšlių) buvo labai daug“, – pridūrė jis.

Vaizdingame Japonijos senovinės sostinės draustinyje gyvena daugiau nei 1 000 elnių, kuriuos kartais galimai pamatyti klajojančius gatvėmis ir ieškančius specialių gardžių traškučių, kuriais juos šeria turistai.

Lankytojams draudžiama šerti elnius bet kokiu maistu, įskyrus šiuos traškučius, tačiau, Y. Ashimuros teigimu, kai kurie svečiai duoda gyvūnams ir kitų užkandžių.

„Elniai tikriausiai mano, kad plastikinės pakuotės, kaip ir patys užkandžiai, yra maistas“, – paaiškino jis.

Pasak aplinkosaugininko, šie žinduoliai paprastai minta žole ir gilėmis.

„Jie taip pat gali praryti ant žemės numestų plastikinių maišelių“, – sakė Y. Ashimura ir pridūrė, kad tokių atvejų pastaruoju metu padaugėjo „dėl augančio lankytojų skaičiaus“.

„Vienintelis būdas to išvengti – rinkti visas šiukšles“, – pareiškė jis.

Didžiulis parkas, kuriame taip pat yra šimtmečių senumo medinių šventyklų, pritraukia labai daug turistų.

Nara 710 mūsų eros metais tapo pirmąja nuolatine Japonijos sostine, bet po kelių dešimtmečių imperatorių rezidencija buvo perkelta į Kiotą.

Pastaruoju metu Naros mieste, kur įsikūręs draustinis, lankytojų nuolat daugėjo. Pavyzdžiui, 2017 metais ten apsilankė 16 mln. svečių.

Draustinyje gyvenantys apie 1 200 elnių saugojami kaip nacionalinė vertybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Va va kur

ir eikit su savo šiukšlių tvarkymo rūšiavimo ir įkainių didinimo idėjomis. Čia jums ne du milijonai lietuvių - čia netoli ir Kinija su didžiuliu teršimu visko kas tik galima. Ne be reikalo ju Jandzė neša savo ryškiai chemikalų nudažytus žaliai vandenis..Kažkodėl Fortumas ten nesikrausto ir deginimo gamyklų nestato. Nenustebčiau išgirdus kad Kinija veš savo šiukšles į Lietuvą - taigi turi išdygti dar 2 deginimo monstrai Vilniuje ir Kaune, nors mūsų kraštui ir 1 Klaipėdoje esančio yra per daug:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS