Lietuvos šunys karaliauja už Atlanto: pelnė aukščiausio lygio apdovanojimus | kl.lt

LIETUVOS ŠUNYS KARALIAUJA UŽ ATLANTO: PELNĖ AUKŠČIAUSIO LYGIO APDOVANOJIMUS

  • 0

Visai neseniai baltųjų šunų karaliene tituluojama Janita Januškauskaitė-Plungė grįžo iš JAV, kur dalyvavo prestižinėje, vienoje didžiausių pasaulyje šunų parodoje ir į Lietuvą parvežė net keletą aukščiausio lygio apdovanojimų.

„Amerikoje yra viskas kitaip. Tai aukščiausias lygis savo profesionalumu, tai kaip krepšinyje – NBA lyga”, – šeštadienį laidoje pasakos Janita.

Moteris Lietuvos garbę gynė su penkiais pačiais gražiausiais „Tauro Kennel“ veislyno šunimis. Janina laidoje atskleis, kad lėktuve šunys net turėjo specialias vietas, kur augintiniai prižiūrimi 24 valandas.

Kartu su Janita į JAV vyko ir visas būrys pagalbininkų, kurie padėjo varžybų metu paruošti šunis.

„Tai yra prestižinis čempionatas. Laimėjome tarp geriausių Amerikos ir kitų šalių šunų. Čia atvyko dalyviai ir iš Kinijos, ir kitų šalių. Tai buvo neįtikėtina, kad tokia maža šalis kaip Lietuva pasiekė tokį rezultatą. Niekas negalėjo patikėti, kad mūsų šuo galėjo laimėti, esant tiek daug skirtingų teisėjų“, – kalbės J. Januškauskaitė-Plungė.

Janita su šuneliu Tauru Misoko gavo prestižinį „Multi Biss“ titulą, kurį suteikė net 32 šalių teisėjai, Tauras Misoko taip pat tapo visos Amerikos čempionu.

Laidoje Janita pasakos, kad išauginti čempioną – sudėtingas ir daug pastangų reikalaujantis darbas: „Tam reikia trijų pagrindinių dalių – genetikos, charizmos ir darbo. Nuo pat mažens turime treniruotis ir siekti tikslų, kad laimėtų parodas“, – sakys Janita.

Moteris teigs, kad bet kokiam šuneliui yra ypač svarbi mityba. Ypač tiems, kurie nori, kad šuo turėtų švelnų kailį.

„Mityba yra ypač svarbi. Mūsų atveju baltas šuo yra potencialus alergikas, ir jam svarbi  speciali dieta ir mityba. Dažniausia problema, kodėl šunys neturi balto kailio, kad žmonės iš pradžių juos maitina tinkamai, o vėliau pagaili ir pradeda duoti maistą nuo stalo arba maišyti maistus, nes šuniukai atsibosta. Tada prasideda dėmės ir alerginės reakcijos“, – laidoje kalbės Janita.

Visą reportažą apie didžiausią šunų parodą žiūrėkite šį šeštadienį, 17 val., laidoje „Gyvūnų pasaulis“ per LNK.

GALERIJA

  • Lietuvos šunys karaliauja už Atlanto: pelnė aukščiausio lygio apdovanojimus
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS