Miškuose netoli Panevėžio aptikta kritusi stumbro patelė | kl.lt

MIŠKUOSE NETOLI PANEVĖŽIO APTIKTA KRITUSI STUMBRO PATELĖ

  • 7

Miškuose netoli Panevėžio ketvirtadienį aptikta kritusi stumbro patelė, pranešė Valstybinių miškų urėdija.

Jos teigimu, didžiausio Lietuvos miškų žinduolio patelės gaišeną miškuose, kurie patenka į Valstybinių miškų urėdijos valdomus profesionalios medžioklės plotus, aptiko Panevėžio regioninio padalinio darbuotojai.

„Apie kritusį žvėrį Panevėžio regioninio padalinio vadovas iš karto pranešė Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos pareigūnams, kurie turi atvykti į vietą ir pradėti tyrimą. Specialistai aiškinsis, dėl ko krito stumbro patelė“, – rašoma pranešime.

Tarp galimų priežasčių, dėl ko galėjo nugaišti stumbro patelė – ligos, amžius arba brakonieriavimas, teigia Valstybinių miškų urėdija.

Miškuose aplink Panevėžį gyvena beveik 200 stumbrų. Stumbras yra įtrauktas į Lietuvos saugomų gyvūnų sąrašą kaip saugomas žinduolis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

O man

labiausiai "gaila" ūsoriaus- gynėjo, kuris net išvertęs akis gina savo sėbrus "garbingus" medžiotojus, nevertus medžiotojo vardo. Iš tikro gaila tik kritusių gyvūnų.

Mh..?

Mh...? Kiek ji laiko gulėjusi? Gal žieminės medžioklės liekanos, tik apie vieną buvo pranešta? O kaip dėl nušautos Stumbro patelės ir dėl kritusio jauniklio? COVID - 19 užglostys viską?

bebras

bradausko darbas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS