Netekus gyvūno – net tik sielvartas, bet ir nežinomybė, kur palaidoti | kl.lt

NETEKUS GYVŪNO – NET TIK SIELVARTAS, BET IR NEŽINOMYBĖ, KUR PALAIDOTI

  • 3

Netekus mylimo gyvūno tenka ne tik išgyventi sielvartą, bet ir spręsti klausimą, kur ištikimą gyvenimo palydovą palaidoti, nes nors mokesčius už augintinius tenka mokėti daugumoje savivaldybių, oficialias gyvūnų kapines iki šiol turi tik Vilnius.

Gyvūnų globėjai pabrėžia, kad vietomis, kuriose žmonės galėtų legaliai laidoti savo augintinius, derėtų pasirūpinti ir kitiems miestams, nes gyvūnų kapinės – natūralus civilizuotas poreikis.

„Daugeliui žmonių paprasčiausiai yra dvasinis ryšys su tuo gyvūnu. Ne vienas žmogus laiko jį, jeigu ne draugu, tai šeimos nariu, todėl natūralu, kad nori kažkokį turėt atsiminimą. Jeigu apsilankytumėte, pavyzdžiui, Vilniuje įkurtose oficialiose gyvūnų kapinėse, pamatytumėte, kokie ten antkapiai. Tai parodo, kad žmonės nori turėti vietą, kur galėtų ateiti ir prisiminti savo gyvūną“, – pasakoja gyvūnų globos organizacijos „Lesė“ savanorė Galina Krasovskaja.

Plačiau apie gyvūnų laidojimą – Giedrės Baltrušytės reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Edita

Labai geras sumanymas.turejau suni ir kate suni teko palikti uzmigdzius klinikoje .o katinuka pakasti miske.jeigu butu kapai,tikrai buciau palaidojusi.

gerai būtų

jei kremavimas nebūtų brangus,tai dauguma augintinių kūnelius kremuotų.

Gyvūnų kapinaitės gerai

Blogai tai, kad prasidės pinigų melžimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS