Nugaišo paskutinis Malaizijos sumatrinio raganosio patinas | kl.lt

NUGAIŠO PASKUTINIS MALAIZIJOS SUMATRINIO RAGANOSIO PATINAS

  • 2

Paskutinis Malaizijos sumatrinio raganosio patinas pirmadienį nugaišo, pranešė gamtos apsaugos pareigūnai.

Šalyje dabar liko vienintelė patelė, o itin reta rūšis dar labiau priartėjo prie visiško išnykimo.

Sumatriniai raganosiai, kurie kažkada gyveno visoje Malaizijoje ir Rytų Indijoje, buvo beveik išnaikinti – šių gyvūnų likę mažiau nei 80, nurodo Pasaulio gamtos fondas (WWF).

Tik keli sumatriniai raganosiai dar yra likę Indonezijos laukinėje gamtoje.

Sabos laukinės gamtos departamento direktorius Augustine'as Tuuga (Augustinas Tuga) sakė, kad Malaizijos sumatrinio raganosio patinas Tamas gyveno rezervate Kalimantano saloje.

Kodėl raganosis nugaišo, kol kas neaišku, bet ankstesniuose žiniasklaidos pranešimuose buvo sakoma, kad jam buvo sutrikusi inkstų ir kepenų veikla.

Nugaišus Tamui dar didesnę reikšmę įgavo gamtosaugininkų pastangos pasinaudojant dirbtinio apvaisinimo technikomis gauti paskutinės Malaizijos sumatrinių raganosių patelės Iman ir kurio nors Indonezijos patino palikuonių.

Pasak A. Tuugos, yra tam tikrų problemų dėl Iman gimdos, ji negali pastoti, bet jos kiaušidėse gaminasi kiaušinėliai.

„Tiesiog turime rūpintis paskutiniu likusiu raganosiu. Tai viskas, ką galime padaryti. Ir jei įmanome, (turime) bandyti dirbti su Indonezija“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Amdrius

Indonezijos raganosiai - jega!

Brutus

Visais budais stabdyti zmogenu veisimasi Zemeje. Mes esame parazitine veisle kurios populiacija naikina kitas gyvybes formas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS