Pernai registruotų naminių gyvūnų skaičius išaugo trečdaliu | kl.lt

PERNAI REGISTRUOTŲ NAMINIŲ GYVŪNŲ SKAIČIUS IŠAUGO TREČDALIU

Registruotų augintinių skaičius per metus išaugo trečdaliu, taip atsitiko dėl įvestos prievolės ženklinti šunis, kates ir šeškus, BNS antradienį informavo Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.

Pasak centro vyriausiosios specialistės Daivos Miliauskienės, į registrą 2021-aisiais naujai įtraukta 72,5 tūkst. gyvūnų, arba beveik trečdalis visų, šiuo metu esančių registre. Didžioji dalis naujai registruotų augintinių – šunys (46,5 tūkst.) ir katės (25,8 tūkst.).

Iš viso gyvūnų registre šiuo metu yra įtraukta 233,7 tūkst. augintinių: 157,1 tūkst. šunų, 76,1 tūkst. kačių, 434 šeškai, po keletą kitų gyvūnų.

„Skaičius išaugo dėl gegužės 1-ąją įvesto privalomo gyvūnų augintinių ženklinimo ir registravimo. Tas augimas šiuo metu gal šiek tiek sumažėjo, bet bendrai statistika didėja: lyginant tik su 2020-aisiais, naujai registruojamų gyvūnų išaugo dvigubai“, – BNS sakė D. Miliauskienė.

Anot jos, dažniausiai registruojami kačių ir šunų mišrūnai, registruoti privaloma ir naminius šeškus. Taip pat galima, bet neprivaloma, registruoti jūrų kiaulytes, didesnius paukščius, kai kuriuos driežus, šinšilas. Šie gyvūnai turi būti paženklinti mikroschema, kaip numato europinės taisyklės.

Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenimis, populiariausi pernai registruotų šunų vardai buvo Bela (658), Luna (526), Pupa (375), Maja (357), Arčis (293). Populiariausių kačių vardų penketuke – Bela (337), Simba (297), Maja (165), Pūkis (158), Murka (153).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

fainas

į pirštinytę panašus kniausiukas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS