Trys ežerai Plungės rajone įžuvinti daugiau nei 203 tūkst. lydekų | kl.lt

TRYS EŽERAI PLUNGĖS RAJONE ĮŽUVINTI DAUGIAU NEI 203 TŪKST. LYDEKŲ

  • 2

Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių gyvosios gamtos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su Žemaitijos nacionalinio parko direkcijos ekologe ir Pietų regiono žuvivaisos skyriaus specialistais įžuvino tris vandens telkinius Plungės rajone.

Platelių ežere buvo įžuvinta 200 000 lydekų, Beržoro ežere – 2 500 lydekų ir Ilgio ežere – 6 000 lydekų.

Aplinkosaugininkai primena, kad žuvys turi būti įveisiamos pagal patvirtintus Žuvų išteklių naudojimo, atkūrimo ir apsaugos priemonių planus, kurie rengiami ir keičiami vadovaujantis žuvų išteklių būklės moksliniais tyrimais ir pateiktomis rekomendacijomis dėl saugaus ir efektyvaus žuvų įveisimo.

„Vandens telkinius įveisiantiems asmenims norime priminti, kad aplinkosaugininkai tikrina, ar tos rūšies žuvų įveisimas tame vandens telkinyje numatytas Valstybinėje programoje ar Vandens telkinio tvarkymo plane. Taip pat tikrinami žuvų įsigijimo dokumentai, Deklaracija dėl žuvų ligų, Lietuvos Respublikoje vežamų gyvūnų važtaraštis bei faktinis žuvų kiekis ar svoris“, – sako Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Gediminas Cinkutis.

Pasak aplinkosaugininko, jei žuvys įvežamos iš Europos Sąjungos šalių, vandens telkinių naudotojai privalo turėti Vidaus prekybos sertifikatus, o įvežant žuvis iš trečiųjų šalių – Veterinarijos sertifikatus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

be lydeku nebeliko tuose ezeruose

jokios kitos zuvies, ten lydekos lydekaites ryja....gal bent jau reikejo payvairint , kokiu karsiu , starkiu , sazanu priveist, o ne lydeku.

o kam isvis

taip jau reikejo juos zuvinti? kam veltui pinigus taskyt?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS