Uodai gyventojus varo iš proto: spiečius įlėkė į mašiną – aš gi ne uodų taksi! | kl.lt

UODAI GYVENTOJUS VARO IŠ PROTO: SPIEČIUS ĮLĖKĖ Į MAŠINĄ – AŠ GI NE UODŲ TAKSI!

  • 5

Turistų pamėgtos Kroatijos vieno regiono gyventojams dieną naktį ramybės neduoda uodai. Kraujasiurbiai vabzdžiai problemų sukelia kiekvieną šiltąjį sezoną, tačiau jų gausa šiemet stebina ir centrinę valdžią, praneša LNK.

 

Valdžia gyventojams žada greitai imtis veiksmų, kai tik leis orai. Miestelyje tikras uodų spiečius. Vaizdas iškalbingesnis už žodžius. Šią vietovę Kroatijoje supa upės, ištisas kanalų tinklas ir miškai. Ten kraujasiurbiai vietos gyventojams ramybės neduoda ne tik naktį, bet ir dieną.

„Jie be perstojo kandžioja žmones. Niekada gyvenime nemačiau čia tiek uodų, kiek šiais metais. Baisu“, – pasakojo kalbinta praeivė.

„Stengiuosi beveik neiti laukan – ypač prie namo, ant žolyno. Praėjusią dieną uodų spiečius įlėkė į mašiną – aš gi ne uodų taksi“, – šmaikštavo kalbintas vyras.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Kovoje su uodais šie kroatai taip įgudo, kad vardija neįtikėtinas priemones prieš juos. Kiti vaikyti uodus pavargo.

„Gali mojuoti nemojavęs, jie vis tiek randa, kur įgelti. Atbaidau juos degindama kavą ir eukaliptą“, – pasakojo kita kalbinta moteris.

„Ar galiu šiek tiek pajuokauti? Jie, matyt, prie manęs pripratę. Spėju, kad mane jau pažįsta, todėl manęs neliečia. Bet nenormalu, kad nieko nedaroma, kad jų sumažėtų“, – sakė kitas vyras.

Valdžia sako, kad padėti gyventojams ir bent laikinai išnaikinti uodų negali, dėl nesiliaujančio lietaus.

„Buvome pasiruošę, tačiau pastarąsias dešimt dienų lijo be perstojo“, – teigė veterinarijos stoties direktorius Tomislav Šota.

Beje, nesiliaujančios liūtys ir uodai kelia problemų ne šiaip vietos gyventojams, bet ir šalies turizmui.

„Būtina skelbti stichinę nelaimę, nes čia tiesiog neįmanoma gyventi“, –akcentavo T. Šota.

Beje, specialistai pastebi, kad tarp įprastų uodų skraido ir tigriniai uodai. O jie paprastai platina ligas, tokias kaip: dengės karštinė, čikungunijos virusas.

„Taigi, tai gali tapti visuomenės sveikatos problema, todėl dar kartą kreipiamės į valstybės valdžios institucijas prašydami padėti spręsti šią problemą“, – teigė socialinės veiklos administracinio skyriaus vedėjas Josipas Palošas.

Valdžia ramina – kai tik pagerės orai, kraujasiurbius naikins. Taip pat naikins ir jų lervas. Be to, jau ne pirmus metus čia importuojami sterilūs uodai iš Bolonijos, taip bandant užkirsti kelią tigrinių uodų dauginimuisi.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

patarimas

žinok, kad mašinose langus galima ir uždaryti

Onė

O mus puola musiukai,jau darosi tragedija sukalti veidai,guzai ,akys peršti,tik niekam nerūpi,ankščiau dar naikindavo upėse,dabar pasiuskit ir tie parduodami purškikliai nepadeda

Cha

Išlepę chorvatai jau verkia del uodų. ....o jūs pagyvenkit kur Sibire, va ten pamatysit tikrus uodus. Ir nustosit naiviai ir kvailai stebėtis, kodel tas kraštas retai gyvenamas, kodėl nėra miestų, ariamų laukų, palmių, vynuogių ir bananų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS