Vasarą žmonėms naujų augintinių nereikia? | kl.lt

VASARĄ ŽMONĖMS NAUJŲ AUGINTINIŲ NEREIKIA?

  • 1

Vasarą žmonėms naujų augintinių nereikia – sako gyvūnų prieglaudų atstovai, praneša LNK.

Septynerių metų gražuolė Aira Vilniaus gyvūnų globos namuose – jau mėnuo. Dabar linksma ir smalsi, tačiau kai į užsienį išvažiuodama šeimininkė ją atidavė į prieglaudą, Aira, anot darbuotojų, labai liūdėjo. Nors Aira draugiška, per mėnesį neatsirado žmogaus, kuris norėtų ją pasiimti namo. 

Kaip sako Vilniaus gyvūnų globos namų vadovė, šią vasarą žmonės apskritai mažai domisi namų neturinčiais šunimis. Susidomėjimas katėmis – dar mažesnis.

Panaši bėda ir kitoje – „Tautmilės“ – prieglaudoje. 

Vilniaus gyvūnų globos namų vadovė įtaria, kad žmonės šią vasarą vangiai domisi benamiais gyvūnais ir dėl ženklinimo. Tačiau dėl ženklinimo prieglaudose augintinio ieškantys žmonės galėtų būti ramūs. Prieš atiduodant gyvūnai ne tik sužymimi, paskiepijami, bet ir sterilizuojami. 

Ilgai prieglaudose užsibūnantys keturkojai ne tik užima vietą, į kurią negalima priimti kitų benamių gyvūnų, bet ir nesijaučia taip gerai, kaip galėtų jaustis turėdami namus. 

Greičiau iškeliauja tos katės, kurios turi šeimininkus, bet į prieglaudą patenka, kai pasimeta iškritusios pro langą. 

Pasak prieglaudos atstovų, atostogos, jei tik niekur neišvažiuojate, pats geriausias metas imti iš prieglaudos augintinius. Tuomet galima skirti daugiau laiko padėti jiems apsiprasti namuose. 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kodel klausinejat, abejotojai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS