Per 8 metus numerius į kitą tinklą perkėlė beveik trečdalis lietuvių | kl.lt

PER 8 METUS NUMERIUS Į KITĄ TINKLĄ PERKĖLĖ BEVEIK TREČDALIS LIETUVIŲ

  • 0

Šiandien suėjo 8 metai, kai Lietuvos gyventojai gali pakeisti mobiliojo ryšio operatorių išsaugodami savo telefono numerį. Per tą laiką į kitus tinklus perkelta arti milijono – 921,8 tūkst. – telefono numerių.

Šiandien suėjo 8 metai, kai Lietuvos gyventojai gali pakeisti mobiliojo ryšio operatorių išsaugodami savo telefono numerį. Per tą laiką į kitus tinklus perkelta arti milijono – 921,8 tūkst. – telefono numerių.Tinklus keitė visų operatorių klientai.

„Numerio perkėlimas buvo vienas labiausiai konkurenciją Lietuvoje paskatinusių veiksnių. Daugiausiai dėl šios galimybės laimėjo klientai – geriausiais pasiūlymais jie gali pasinaudoti neprarasdami savo numerio“, – sakė specialistas Petras Masiulis.

Galimybe perkelti numerį Lietuvos gyventojai kasmet naudojosi vis aktyviau. 2006-2007 m. per 12 mėn. į kitus mobiliojo ryšio tinklus perkelta 66,2 tūkst. numerių, o 2013-2014 m. beveik triskart daugiau –191,8 tūkst.

Prie paslaugos populiarumo Lietuvoje prisidėjo ir tai, kad norėdami išsaugoti savo mobiliojo ryšio numerį, vartotojai nepatiria jokių papildomų rūpesčių ir išlaidų – viskuo pasirūpina patys operatoriai.

Numerio perkėlimas Lietuvoje prasidėjo 2006 m. gegužę. Šia galimybe gali naudotis tiek išankstinio mokėjimo mobiliojo ryšio vartotojai, tiek pagal sutartys mokantys klientai – ir privatūs, ir verslo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS