Astrologija ir horoskopai: ką apie tai galvoja mokslininkai? | kl.lt

ASTROLOGIJA IR HOROSKOPAI: KĄ APIE TAI GALVOJA MOKSLININKAI?

  • 0

Naujienos apie horoskopus ypač populiarios Naujųjų metų laikotarpį. Jos – vienos skaitomiausių naujienų portaluose. Valstybinė mokesčių inspekcija net leidžia išsiimti verslo liudijimą astrologijos veiklai vykdyti. Nors tai – pseudomokslas, bet jį plėtoti ir iš to užsidirbti – legali ekonominė veikla. 

Pasirodo, apie 70 proc. žmonių Vakarų kultūroje tiki astrologija ir mano, kad tai – mokslo sritis. „Astrologija dažnai painiojama su astronomija. Paprastam žmogui tai yra tas pats“, – sako dr. Sergejus Orlovas.

Horoskopuose reikšmingą vietą užima planetos, tačiau pasak astronomų, nėra jokių mokslinių įrodymų, kad planetos ir jų padėtis orbitoje gali kažkaip lemti mūsų gyvenimus. „Astronomai atranda naujas planetas, o astrologams paskui tenka sukti galvas kaip inkorporuoti jas į savo sistemą“ , – apie skirtumus tarp astrologijos ir astronomijos pasakoja dr. S. Orlovas. 

Zodiako ženklai sukurti pagal danguje regimus žvaigždynus, tačiau žvaigždynas – viso labo mūsų lakios vaizduotės rezultatas. Erdvėje vieno žvaigždyno žvaigždės išsidėsčiusios labai skirtingais, dideliais atstumais viena nuo kitos ir tarpusavyje niekaip nėra susijusios. „Žvaigždės yra per daug toli nuo mūsų, kad jos veiktų tiesiogiai“, – sako astrofizikas dr. Vidas Dobrovolskas. 

Bet įdomiausia tai, kad nors mes žinome 12 Zodiako žvaigždynų, iš tiesų jų yra 13. „Yra Gyvatnešio žvaigždynas, kuris yra įsiterpęs tarp Šaulio ir Skorpiono. Bet nežinau, kodėl astrologai jį ignoruoja“, – sako dr. V. Dobrovolskas. 

 

 

GALERIJA

  • Astrologija ir horoskopai: ką apie tai galvoja mokslininkai?
  • Astrologija ir horoskopai: ką apie tai galvoja mokslininkai?
Laidos stop kadrai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS