Bendrovės „SpaceX“ erdvėlaivio pirmoji pilotuojama misija atšaukta dėl nepalankių orų | kl.lt

BENDROVĖS "SPACEX" ERDVĖLAIVIO PIRMOJI PILOTUOJAMA MISIJA ATŠAUKTA DĖL NEPALANKIŲ ORŲ

Bendrovės „SpaceX“ erdvėlaivio pirmasis pilotuojamas skrydis, turėjęs įvykti trečiadienio popietę iš Kennedy (Kenedžio) kosminio centro Floridoje su dviejų astronautų įgula, buvo atšauktas dėl nepalankių orų, per tiesioginę vaizdo transliaciją pranešė JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) pareigūnai.

Pirmasis pilotuojamas kapsulės „Crew Dragon“ skrydis į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) turėjo tapti pirmuoju nuo 2011 metų, surengtu iš JAV teritorijos.

Ši misija laikoma itin svarbiu žingsniu, Jungtinėms Valstijoms siekiant nutraukti priklausomybę nuo Rusijos erdvėlaivių, skraidinančių įgulų narius į TKS ir iš jos.

Likus kelioms valandoms iki starto astronautai Bobas Behnkenas (Bobas Benkenas) ir Dougas Hurley (Dagas Herlis), vilkintys futuristinės išvaizdos skafandrus, buvo nuvežti į Kanaveralo kyšulyje esančią starto aikštelę 39A, nuo kurios 1969 metais istoriniam skrydžiui į Mėnulį pakilo Neilas Armstrongas (Nilas Armstrongas) ir kiti du astronautai per misiją „Apollo 11“.

Raketa „Falcon 9 Block 5“ turėjo startuoti 16 val. 33 min. vietos (23 val. 33 val. Lietuvos) laiku.

Tačiau prieš startą tvyroję nuogąstavimai pasitvirtino – likus keliolikai minučių buvo paskelbta, kad skrydis atšaukiamas.

Naujas mėginimas paleisti raketą gali būti surengtas šeštadienį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Amerikonų raketą ir vėjas gali nupūsti ...

Anonimas

rusai eilini kart nuskraidins

SUSIJUSIOS NAUJIENOS