Dubajaus Ateities muziejuje – pasaulis, kuriame gyvensime po kelių dešimtmečių | kl.lt

DUBAJAUS ATEITIES MUZIEJUJE – PASAULIS, KURIAME GYVENSIME PO KELIŲ DEŠIMTMEČIŲ

  • 5

Didžiausiame Jungtinių Arabų Emiratų (JAE) mieste Dubajuje galite ne tik pasižvalgyti, kaip atrodys ateitis, bet ir ją patys patyrinėti. Prieš šiek tiek daugiau nei metus čia buvo atidarytas Ateities muziejus, kuris iš karto tapo ne tik ypatingu miesto akcentu, bet ir dar vienu lankytojų traukos centru, praneša LNK.

Įspūdingo dydžio – 77 m aukščio – puoštas JAE šeicho Mohamedo ibn Rašido Al Maktumo citatomis, skelbiančiomis, kad ateitis priklauso tiems, kurie gali ją įsivaizduoti, suprojektuoti ir įgyvendinti. Tai ne kažkas, ko laukiate, veikiau tai, ką kuriate.

Iš tiesų muziejaus viduje išskirtinės ekspozicijos. Kiekvienas muziejaus aukštas skirtas vis kitai temai – kosmoso tyrinėjimams, bioinžinerijai, ekosistemoms ar sveikatos priežiūrai. Vos pradėję ekspozicijų lankymą, iš karto galite pakilti į kosmosą – pasijusite taip, tarsi būtumėte kosminiame laive 600 km virš žemės pakilusioje ir į 2071 metus nukeliančioje kosmoso stotyje.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Ateities muziejuje galima ir iš arčiau pažvelgti į technologijas, kurios pakeis mūsų gyvenimą, taip pat patyrinėti gamtos stebuklus. Vienoje salių labai tikroviškai atkurta Atogražų miško ekosistema. Galite pamatyti tai, kas plika akimi nepastebima. Pasak muziejaus kūrėjo, ekspozicijos skirtos ne praeičiai prisiminti, bet ateičiai projektuoti. Tai puiki vieta futuristams ir inovatoriams, skatinanti mąstymą ir vaizduotę. Čia galima pasitelkti visus penkis pojūčius, patyrinėti interaktyvius eksponatus.

Vienoje iš salių, primenančių meninę instaliacija, galima ne tik susipažinti su žemėje esančių augalų ir gyvūnų rūšimis, bet ir sužinoti, ar jos nėra išnykusios.

Muziejuje galima netgi pailsėti ir atsipalaiduoti. Taip vadinamoje oazėje siūloma sutelkti dėmesį į save ir savo pojūčius. To reikės technologijų apsuptam ateities žmogui.

Ypatingas dėmesys Ateities muziejuje skirtas ir naujajai realybei – robotikai ir dirbtiniam intelektui.

Muziejaus idėja skelbia, jog Dubajus – vienas iš modernių pasaulio miestų, atviras išradėjams ir kūrybingiems profesionalams. O akį, žvelgiančią į ateitį, primenanti jo forma demonstruoja, kad čia naujų technologijų ir atradimų vieta.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

D.

O ta ateitis pagal musulmonų šariatą ar pagal Švabo planą?

Zurabas Smardalidze

Man jau prieš kokį 30m buvo aišku ir be muziejaus - visi būsime musulmonais arba lavonais...

Pakrante

Viską sukūrė europiečiai už jų naftos pinigus,o tie ciurbanai tupi kaip bato aulas !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS