E. Muskas sako atkursiantis sustabdytas žurnalistų „Twitter“ paskyras | kl.lt

E. MUSKAS SAKO ATKURSIANTIS SUSTABDYTAS ŽURNALISTŲ „TWITTER“ PASKYRAS

Elonas Muskas (Ylonas Muskas) vėlyvą penktadienį pareiškė, kad atkurs kelių žurnalistų „Twitter“ paskyras, kurios buvo sustabdytos po to, kai jis apkaltino juos keliant pavojų jo šeimai.

„Žmonės pasisakė. Paskyros, kurios paskelbė apie mano buvimo vietą, sustabdymas bus panaikintas“, – „Twitter“ savininkas rašė socialiniame tinkle.

E. Muskas surengė apklausą, kurioje klausė, ar jis turėtų atkurti sustabdytas paskyras dabar, ar po savaitės. Beveik 59 proc. iš 3,69 mln. dalyvavusiųjų atsakė, kad jis turėtų atkurti paskyras dabar.

Po to, kai milijardierius sustabdė kelių garsių „New York Times“, CNN ir „Washington Post“ žurnalistų paskyras, jis sulaukė Europos Sąjungos ir Jungtinių Tautų pasipiktinimo ir įspėjimų.

Panašu, kad kai kurios sustabdytos paskyros jau atnaujintos – buvęs „Vox“ žurnalistas Aaronas Ruparas (Aronas Ruparas) vėl rašė „Twitter“.

„Iš pradžių buvau ganėtinai sutrikęs dėl sustabdymo, bet greitai supratau, kad viskas bus gerai, nes esu palaimintas, kad turiu nuostabią interneto bendruomenę“, – sakė A. Ruparas tviteryje, dėkodamas žmonėms už palaikymą.

Naujausias ginčas prasidėjo, kai E. Muskas trečiadienį sustabdė paskyros @elonjet, kuri stebėjo jo privataus lėktuvo skrydžius, veikimą.

E. Muskas teigė, kad šio žingsnio prireikė po to, kai Los Andžele automobilį, kuriuo važiavo vienas iš jo vaikų, sekė „pamišęs persekiotojas“, ir, atrodo, dėl šio incidento jis kaltino savo lėktuvo sekimą.

Kai kurie žurnalistai pranešė apie šį įvykį, įskaitant tviterio žinutes su nuorodomis į sustabdytą paskyrą @elonjet, kurios, pasak E. Musko, prilygo „žmogžudystės koordinatėms“ prieš jį ir jo šeimą.

Tiesioginiame pokalbyje tviteryje E. Muskas nepateikė jokių savo teiginio įrodymų, tačiau kai kuriems nušalintiems žurnalistams sakė, kad platformoje „Twitter“ „su visais bus elgiamasi vienodai... jie nėra ypatingi dėl to, kad yra žurnalistai“.

Toliau klausinėjamas apie savo kaltinimus, E. Muskas baigė pokalbį. Tuomet „Twitter Spaces“, socialinio tinklo funkcija, kurioje vyko pokalbis, buvo sustabdyta.

Elonas Muskas turėtų tai žinoti. Yra raudonos linijos. Ir sankcijos, netrukus.

E. Musko sprendimas sustabdyti žurnalistų paskyras sulaukė aštrios žiniasklaidos, ES ir JT kritikos.

„Naujienos apie savavališką žurnalistų [paskyrų] sustabdymą „Twitter“ kelia nerimą“, – tviteryje parašė Europos Komisijos pirmininkės pavaduotoja vertybių ir skaidrumo klausimais Vera Jourova, įspėdama, kad įtakingai platformai gali būti skirtos didelės baudos pagal europietiškus įstatymus.

„Elonas Muskas turėtų tai žinoti. Yra raudonos linijos. Ir sankcijos, netrukus“, – pridūrė ji.

JT vadovo Antonio Guterreso (Antoniju Guterišo) atstovas spaudai pavadino tai „pavojingu precedentu tuo metu, kai žurnalistai visame pasaulyje susiduria su cenzūra, fiziniais grasinimais ir dar blogesniais dalykais“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS