„Facebook“ atskleidė, kiek netikrų paskyrų yra socialiniame tinkle | kl.lt

„FACEBOOK“ ATSKLEIDĖ, KIEK NETIKRŲ PASKYRŲ YRA SOCIALINIAME TINKLE

  • 1

Socialinis tinklas „Facebook“ ketvirtadienį paskelbė, kad per pastaruosius tris mėnesius išjungė per 2 mlrd. netikrų paskyrų, sukurtų „piktadarių“, ir kad apie 5 proc. aktyvių paskyrų šiame tinkle veikiausiai yra netikros.

Apie tai skelbiama naujausioje „Facebook“ reikalavimų laikymosi užtikrinimo veiklos ataskaitoje.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį buvo išjungta 2,19 mlrd. paskyrų – beveik dvigubai daugiau nei per ankstesnius tris mėnesius, nurodė bendrovės viceprezidentas produktų tvarkymo reikalams Guy Rosenas (Gajus Rouzenas).

„Paskyrų, dėl kurių ėmėmės veiksmų, skaičius padidėjo dėl automatizuotų piktadarių atakų, kai bandoma vienu metu sukurti daug paskyrų“, – teigė jis.

Kaip pranešama, „Facebook“ išjungė tas paskyras, kai buvo bandoma jas sukurti automatizuotu būdu. Vis dėlto socialinio tinklo atstovai skelbia, kad apie 5 proc. iš 2,4 mlrd. aktyvių feisbuko vartotojų paskyrų yra netikros.

Be to, Kalifornijoje įsikūrusi bendrovė pranešė pasiekusi pažangos kovoje su neapykantą kurstančia kalba – dabar automatiškai aptinkama ir pašalinama 65 proc. tokio turinio.

Per pirmąjį 2019-ųjų ketvirtį „Facebook“ pašalino 4 mln. neapykantą kurstančių pranešimų, o bendrovė ir toliau tobulina technologiją, kad būtų efektyviau aptinkamas toks turinys įvairiomis kalbomis skirtinguose regionuose, sakė G. Rosenas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kęstutis Ribinskas

Sveki. Kodel taip yra? Dabar negaliu išvis turėti fb, neveike nei senas kuri naudojau dauk metu ir tikrai gaila labai buvo prarasti, po to susikuriau dar viena naudojau apie metus kaskur dabar vėl išjungtas siunciau nuotraukas ir paso kopija bet ir tai nepadėjo, dar kitas fb išjungtas del telefono nr kurio jau senai neturiu negi kitų būdu nėra patvirtinti, dabar susikuriau nauja paskyra dar nespėjau nei nuotraukų ikelti visiškai tuscias fb bet vistiek reikalauja nuotauku ir paso kopijų patvirtinimui viską nusiunciau ir dabar kai bandau jungtis raso kad negaliu prisijungti nes yra tikrinami pateikti duomenys bet juk šis fb mano visiškai tuscias. Ir dabr nezinau turėsiu fb bent viena normaliai ar ne. Padekit.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS