„Google“ į savo paslaugas įtrauks informaciją, padėsiančią mažinti aplinkos taršą | kl.lt

„GOOGLE“ Į SAVO PASLAUGAS ĮTRAUKS INFORMACIJĄ, PADĖSIANČIĄ MAŽINTI APLINKOS TARŠĄ

  • 0

„Google“ trečiadienį pranešė, kad patobulino plačiai naudojamas priemones, skirtas keliauti, apsipirkti ir kt. taip, kad naudotojai savo kasdienėje veikloje galėtų atsižvelgti į klimato kaitą.

„Google“ yra viena iš didžiųjų technologijų įmonių, kurios įsipareigojo ir investavo į savo veiklos poveikio aplinkai mažinimą, pavyzdžiui, siekdamos, kad daug energijos naudojantys duomenų centrai neišskirtų anglies dvideginio.

Trečiadienį pristatytose naujose funkcijose naudotojams siūloma būdų, kaip prisidėti prie šių pastangų, pavyzdžiui, važiuoti tokiais maršrutais, kad automobiliai išmestų mažiau teršalų, arba internetu pirkti energiją taupančius prietaisus.

„Visomis šiomis pastangomis siekiame, kad tvarus pasirinkimas būtų lengvesnis“, – sakė „Google“ vadovas Sundaras Pichai, žurnalistams pristatydamas naujausias funkcijas.

JAV skirtoje nemokamoje „Google Maps“ paslaugoje buvo panaudotas dirbtinis intelektas, kad žmonėms būtų rodomi labiausiai degalus taupantys maršrutai į paskirties vietas, net jei jie nėra patys greičiausi.

„Kai numatomas atvykimo laikas yra panašus, jis parenka maršrutą, kuriam reikės mažiau degalų, – sakė S. Pichai. – Manome, kad per ateinančius metus ši funkcija turės tokį pat poveikį kaip ir daugiau kaip 200 tūkst. automobilių pašalinimas iš kelių“.

2022 metais ši funkcija bus pradėta diegti ir Europoje.

Taip pat „Google“ pradėjo vykdyti projektą, kurio tikslas – pasitelkus dirbtinį intelektą optimizuoti eismo efektyvumą miestuose, kad būtų sumažintas laikas, kurį transporto priemonės praleidžia stovėdamos sankryžose.

Informacija apie išmetamą anglies dioksido kiekį įtraukiama į „Flights“ paslaugą, skirtą kelionėms lėktuvu užsakyti. Joje žaliu ženkleliu bus žymimi skrydžiai, kurių išmetamų teršalų kiekis mažesnis.

Taip pat bus rodikliai, parodantys, kiek daugiau CO2 išskiria lėktuvo verslo ar pirmos klasės sėdynės, kuriose keleiviai turi daugiau erdvės.

Artimiausiais mėnesiais „Google“ pradės teikti išsamią informaciją apie ekologiškus viešbučius, kad žmonės galėtų rinktis planetai draugiškesnes nakvynės vietas.

Be to, „Google“ informaciją apie poveikį aplinkai įtrauks į finansinio investavimo ar prietaisų pirkimo paslaugas, taip pat pateiks daugiau informacijos apie elektromobilių sąnaudas ir naudą.

„Atskirai šie sprendimai gali atrodyti nedideli, bet kai juos sujungiame juos į visumą, jie reiškia didelius pokyčius planetai, – sakė S. Pichai. – Viso to prireiks, norint užkirsti kelią skaudžiausioms klimato kaitos pasekmėms, todėl negalima gaišti laiko“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS