„Google“ paieška: ar galima pašalinti informaciją apie save? | kl.lt

„GOOGLE“ PAIEŠKA: AR GALIMA PAŠALINTI INFORMACIJĄ APIE SAVE?

  • 19

Ar esate kada „Google“ paieškoje įvedę savo vardą ir pavardę ir pasitikrinę, kokia informacija apie jus yra interneto erdvėje? Būna, kad pamatyta informacija nustebina, apie tai plačiau – LNK repotaže.

„Manęs nenustebino. Gal norėčiau daugiau informacijos. Ieškojau apie save, kaip apie profesionalą, tai supratau, kad tuo klausimu reikėtų padirbėti daugiau“, – šmaikštavo vienas iš paklaustų praeivių.

– Žinotumėte, kur kreiptis, jei nepatiktų ar nuotrauka, ar kažkokia informacija?

– Esu domėjęsis, bet kadangi nebuvo tokio poreikio, tai daug ir nesigilinau, – pasidalino praeivis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Daugelis gatvėje apklaustų praeivių vieningai atsakė, kad apie save informacijos „Google“ nėra ieškoję.

Ką daryti, jei paieškos rezultatai nedžiugina, kur kreiptis, plačiau papasakojo asociacijos INFOBALT vadovas Virgilijus Dirma.

– Ką daryti, jei paieškoje nepatinka mums ar nuotrauka, ar kažkokia informacija?

– Reikėtų atsakingai kelti nuotraukas į internetą, į socialines erdves, reikėtų pagalvoti iš anksto, jei nelabai patinka, gal ir nereikėtų kelti. Kelti tik tai, kuo esame užtikrinti 100 proc.

– O jei prieš 10 metų įkėlėme, atrodėme sau gražūs arba iš kokio vakarėlio, o dabar jau rimtas pareigas norime užimti ir norime, kad tų nuotraukų nebūtų?

– Europos teisė numato galimybę kreiptis į paieškos sistemą, parašyti prašymą ir po šešių savaičių nagrinėjimo nuotrauka gali būti ištrinta.

Kviesčiau kreiptis į patį puslapį, jeigu tai yra kažkokiame žiniasklaidos portale.

– Svarbu pabrėžti, kad tai būtų nuoroda į tą puslapį ištrinta, bet pati nuotrauka tame puslapyje vis tiek liktų.

– Kviesčiau kreiptis į patį puslapį, jeigu tai yra kažkokiame žiniasklaidos portale. Jeigu jūs nesate viešas asmuo, kažkoks politikas, manau, labai lengvai susitarsite ir labai greitai ta nuotrauka bus išimta. Jeigu nuotrauka atitinka garbę ir orumą, tada reikia tik draugiškai paprašyti ją išimti. Kitu atveju, jeigu tai yra garbę ir orumą pažeidžiančios nuotraukos, tada reikia kreiptis į teismą, jeigu geranoriškai jų neištrina.

– Ar techniškai tai atlikti labai sudėtinga? 

– Tai nėra paprasta. Nėra, kad sėdi vienas žmogus ir trina tas nuotraukas. Dėl to ir yra duotas tas ilgas laiko tarpas, per kurį turi sureaguoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Anonimas

Pasalinti galima ir labai paprastai - uzmesti termabranduoline bomba ant Amerikos, o gal ir dvi ar tris del 100% garantijos.

tikrai įdomu

kai visokie politikai oligarchai ar korporacininkai stebuklingai išnyksta iš Goog'lo taip, kad apsoliučiai jokios info nerasi..:D) Tik mums eiliniams ne tokios taisyklės

to Jonas lietuvis

Palyginus su šurajevu ATA Šustauskas ir Gražulis angelai. Kiek prisimenu, kai prie Šustausko pradėjo kabinėtis, tai jis puolė kelt į paviršių kitų nuodėmes, šaukė garsiai, grasino, kad pasieks Teisingumo teismą. Ir tuometiniai nuo jo atšoko. O kad dabar tokių Šustauskų būtų.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS