Izraelyje mokslininkai atkasė 1 200 metų senumo mečetę | kl.lt

IZRAELYJE MOKSLININKAI ATKASĖ 1 200 METŲ SENUMO MEČETĘ

Izraelyje atrastas vienas seniausių pastatų visoje šalyje, skelbia „Deutsche Welle“. Šalia atkastos senos mečetės liekanų mokslininkai taip pat atrado ūkį ir nedidelę gyvenvietę.

Ketvirtadienį archeologai paskelbė, kad Negevo dykumoje pietiniame Izraelyje atrado 1 200 metų senumo mečetę. Labai neįprastas radinys buvo atkastas netoli beduinų miesto Rahato.

„Atrasta nedidelė miestietiška mečetė, kuri turėjo būti pastatyta maždaug VII-VIII a. Bet kur pasaulyje tai būtų pakankamai neįprastas radinys, bet ypač keista, kad mečetė atkasta į šiaurę nuo Beer Ševos miesto“, – sakė kasybos darbų vadovai Jonas Seligmanas ir Shaharas Zuras.

Šioje vietovėje niekada nebuvo atkastas joks nors kiek panašus pastatas. 

Mečetė yra stačiakampio formos, atviru stogu, su apvalia niša maldai, pastatas nukreiptas į Meką. Mokslininkai mano, kad mečetėje lankėsi regione gyvenę ūkininkai, mat vykdant kasybos darbus atkasti ir VII-VIII a. ūkininkų įtvirtinimai.

Archeologas Gideonas Avni sakė, kad tai yra viena seniausių žinomų mečečių šiandienos Izraelyje, teritorijoje, kuri pirmą kartą buvo užkariauta arabų 636 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS