Japonus nuo lokių gina šiurpūs robotai – vilkai | kl.lt

JAPONUS NUO LOKIŲ GINA ŠIURPŪS ROBOTAI – VILKAI

Šiaurinėje Hokaido saloje esančio Takikavos miesto gyventojai skundėsi, kad apylinkėse vis dažniau susidurdavo su čia užklystančiais lokiais. Miesto valdžia į pagalbą pasitelkė robotus.

Kaip rašo newsru.com, Šiais metais Japonijoje užfiksuota neįprastai daug pranešimų apie žmonių susidūrimus su lokiais. Nuo tada, kai rugsėjį Takikavos apylinkėse buvo pastatyti du robotai – vilkai, šiose apylinkėse lokiai nebeišgasdino nė vieno vietos gyventojo.

Šiurpiai atrodantys robotai turi judesio daviklius ir šiems užfiksavus įsibrovįlį, ima žybsėti raudonomis akimis ir skleisti gasdinančius garsus. Kaip matyti iš vaizdo kamerų įrašo, vos pamatęs ir išgirdęs naujus sargybinius, lokys tuoj pat pasipusto padus ir neria atgal į mišką.

Takikavos merija komentavo, kad robotus įsigyti nusprendė tuomet, kai išgirdo pranešimų iš kitų Japonijos vietovių apie tai, kad lokiai ne tik ieško maisto žmonių gyvenamose vietose, bet neretai ir puola vietos gyventojus. Šiemet Japonijoje taip žuvo du žmonės.

Takikavos robotus sukūrė kompanija „Ohta Seiki“, prekiaujanti jais nuo 2018 m. ir iš viso pardavusi jau apie 70 tokių mašinų. 

Hokaido saloje gyvena keletas rudųjų lokių porūšio populiacijų. Vilkų saloje nebėra – juos išnaikino daugiau nei prieš 100 metų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS